Korteriühistute liit: oleme teinekord liiga endassetõmbunud

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti Korteriühistute Liit soovitab pühade ajal naabritele rohkem tähelepanu pöörata. «Oleme kortermajas teinekord liiga endasse tõmbunud ega märka, kui naaber näiteks meie abi vajab,» märkis korteriühistute liidu tegevjuht Urmas Mardi.


«Heategu ei pea alati olema osavõtt suurest kampaaniast – veel suurem heameel võib olla näiteks eakal naabrimemmel, kui keegi aitab tal puid lõhkuda ja tuppa tuua, või noorel emal, kui naaber ta lapsekäruga trepist üles aitab,» lisas ta.

Kodutunne algab Mardi sõnul mitte korterist, vaid kodumajast – seetõttu oma tema sõnul korteriühistus oluline, et inimesed elamusse ikka vastutustundlikult suhtuks. «Eks nendes majades, kus kõik omanikud ühiselt oma vara korras hoiavad, on seda kaugelt näha – majad on korda tehtud, trepikojad kaunistatud. Mõnel pool ehitakse ühiselt kuusk ja küpsetatakse koguni piparkooke!» tõi ta näiteid.

Vastutustundlikku ümberkäimist ühise varaga rõhutas liidu tegevjuht ka seetõttu, et kahjuks kipub pühade ajal ikka ja jälle õnnetusi juhtuma. «Näiteks tuleb jõulude ja aastavahetuse ajal ette traagilisi õnnetusi, kuna kasutatakse tavapärasest rohkem lahtist tuld, ka pürotehnikat ja inimeste tähelepanu on peomeeleolus hajutatud,» möönis Mardi.

«Suur koormus langeb pühade ajal ka elektriseadmetele, mis võivad aga olla küllaltki vanad ja kontrollimata – siingi tasuks pigem ikka ettevaatlik olla ja seadmed aegsasti üle vaadata,» pani ta pidutsejatele südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles