Credit24 hakkab pakkuma üürilaenu

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Lasnamäel korterelamus Vega asuva korteri sisevaade
Lasnamäel korterelamus Vega asuva korteri sisevaade Foto: Liis Treimann / Postimees

Oktoobris alustasid koostööd lühiajaliste laenude pakkuja Credit24 ja kinnisvaraportaal Kinnisvara24. Koostöö raames pakub Credit24 eluaseme üürijatele suunatud väikelaenu.

Credit24 partnersuhete juht Janar Kalmus ütles, et kinnisvaraturu püsiv aktiivsus kasvatab nõudlust eluasemega seotud väikelaenu vastu. «Meie soov on pakkuda paindlikke lahendusi ning viimaste aastate kiire kasv kinnisvarasektoris on tekitanud tarbijate suurema huvi ja vajaduse kasutada väikelaenu, mis aitaks katta uue koduga seotud lisaraha vajadust,» märkis Kalmus.

«Kes on kodu üürinud, teab, et see eeldab mitme kuu tagatisraha olemasolu. Samuti nõuavad oma osa kolimisega seotud kulutused või kodu sisseseadmiseks vajalike kodumasinate soetamine. Kuna turg andis signaali, et eluaseme väikelaenu vastu tuntakse üha suuremat huvi, otsustasimegi sellele suunatud koostööga välja tulla,» lisas Kalmus.

Kinnisvara24 tootearendus- ja turundusjuht Laura Tammeorg selgitas, et 95 protsenti üürikuulutustest sisaldavad tagatisraha soovi ning 85 protsendil juhtudest märgitakse lepingutasu. «Oleme saanud potentsiaalsetelt üürihuvilistelt sagedast tagasisidet, et neil puuduvad rahalised võimalused kodu üürimisel tekkivateks kulutusteks. Kui huvipakkuva objekti kuuüür on näiteks 400 eurot, siis esmane kulutus sellistel tingimustel oleks üle 2000 euro. Kuna paljudel inimestel ei ole sellist raha kohe võtta, siis tulebki väikelaen appi. Soovime, et meie portaalis oleksid külastajatele kõik lisavõimalused ja lahendused välja pakutud,» ütles Tammeorg. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles