Soome odaviskaja teatas karjääri lõpetamisest

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Tero Pitkämäki tuli Osakas 2007. aastal odaviske maailmameistriks.
Tero Pitkämäki tuli Osakas 2007. aastal odaviske maailmameistriks. Foto: RAIGO PAJULA / PM/SCANPIX BALTICS

Soome odaviskaja Tero Pitkämäki teatas täna Kuortanes, et lõpetab medalirohke karjääri. Kuortanes viskas Soomele palju kuulsust toonud odamees ka oma parima tulemuse - 2005. aastas virutas Pitkämäki 800 grammise piigi 91.53 kaugusele.

«Sellega on nüüd kõik. Ilus teekond jääb seljataha. Oli teada, et ükskord see päev koidab ja olin selleks valmistunud. Ikkagi tundub see kurvana ja muserdavana,» rääkis Pitkämäki Soome meediale. 

Emotsionaalne odaviskaja ütles, et pärast pikka ja edukat karjääri valdab teda kurbus.

Pitkämäki karjäär oli katkemas juba aasta tagasi, kui ta vigastas end Paavo Nurmi mälestusvõistlustel - purunesid tugijala eesmised ristatisidemed. Eelmise aasta lõpus mees veel lootis, et suudab leida tee taas maailma tippu. 

Doha MMiks vormi jõudmine tundus siiski võimatu. Opereeritud jalg ei olnud veel vajalikul määral taastunud. Kuigi Pitkämäki suutis trenni teha nii, et jalg valu ei valmistanud, siis möödunud suvel ei võistelnud soomlane kordagi. 

«Õnneks on elus palju muudki, kui odavise. Kindlasti jääb edaspidi laste jaoks rohkem aega,» ütles Pitkämäki, kel kodus kolm väikest last.

36-aastase Pitkämäki karjääri tipphetkeks oli odaviske maailmameistritiitel 2007. aasta Osaka MMilt. MMilt on tal ka hõbe- (Moskva 2013) ja pronksmedal (2015 Peking). Pekingi OMil 2008. aastal võitis ta samuti pronksi.  

Aastal 2020 ootab kergejõustiklasi ees kaks suurvõistlust: Tokyo olümpiamängud ning Euroopa meistrivõistlused Pariisis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles