Õpetajad seisid Toompeal eksamite eest (10)

Ege Tamm
, reporter
Copy
Eesti keele riigieksam tänavu 21. aprillil Lääne-Virumaal Vinni-Pajusti gümnaasiumis. Eksam toimus vaatamata sellele, et parasjagu oli koolides vaheaeg.
Eesti keele riigieksam tänavu 21. aprillil Lääne-Virumaal Vinni-Pajusti gümnaasiumis. Eksam toimus vaatamata sellele, et parasjagu oli koolides vaheaeg. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Haridusministeerium on juba pikalt töötanud eelnõu kallal, mis kaotaks ära põhikooli lõpueksamid ja asendaks need tasemetöödega. Aineõpetajad said teemal sõna jõulisemalt sekka öelda alles eile riigikogu kultuurikomisjoni avalikul istungil, kus kiidulaulu ministeeriumi plaanile ei kostnud.

«Riiklikud lõpueksamid on loomulik osa õppest, millel on oluline roll õppija motivatsiooni kujunemisel, teadmiste-oskuste-hinnangute süstematiseerimisel ja arenguks tarviliku pingutuse toetamisel,» sedastasid 16 aineliitu kultuurikomisjonile enne istungit saadetud ühispöördumises. Aineõpetajad palusid haridusminister Mailis Repsil (Keskerakond) eelnõu riigikogu menetlusest suisa tagasi kutsuda.

Kogu teemas on vaidluskohti palju, ent üheks põhimõttelisemaks on saanud küsimus õpilaste motiveerimisest – õpetajad usuvad eksami motiveerivasse jõusse, haridusministeerium aga leiab, et see tekitab õpilastele liigset stressi.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles