Lumetu sügis lõhkus autoklaase

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purunenud sõiduauto esiklaas. Pilt on illustratiivne.
Purunenud sõiduauto esiklaas. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti suurim kindlustusandja If Kindlustus hüvitas novembris 864 kaskokahju juhtumit, millest 40,5 protsenti olid klaasikahjud.

Ettevõtte kaskokindlustuse osakonna vanemtootejuhi Tarmo Lääne sõnul on klaasikahjude suure numbri põhjuseks lumetu periood. «Enamasti vajab vahetamist esiklaas ning põhjuseks kivi täke, sest lume puudumise tõttu on teedel palju väikseid kivikesi, mis ees oleva auto rataste alt lenduma kipuvad. Klaasikahjustuste vältimiseks soovitame hoida piisavat pikivahet,» selgitas Lääne.

Kokku maksis tänavuse kolme kvartali seisuga 22.6 protsenti kindlustusturust hõlmav If  novembrisoma klientidele 2287 kahjujuhtumi eest 2,86 miljonit eurot hüvitisi. Aastaga on hüvitatud kahjude arv kasvanud 19,7 protsenti. Liikluskahjud moodustasid novembris 45 protsenti väljamakstud hüvitistest, kaskokahjusid korvas If 0,91 miljoni euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles