Regional Jet hakkab piloote koolitama

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Lennuki kokpit.
Lennuki kokpit. Foto: Regional Jet

Eesti lennufirma Regional Jet asutab oma lennukooli ning pakub peale 18-kuulise liinipiloodi õppeprogrammi edukat läbimist töökohta lennuettevõttes. Koolituse tasu omaosalus küünib 40 000 euroni.

Regional Jeti lennukooli saavad huvilised kandideerida kuni 31. oktoobrini internetiaadressil lennunduskool.ee.

Kutsesobivustestid toimuvad selle aasta novembris ja detsembris ning õppetööga tehakse algust järgmise aasta jaanuaris.

Kuna ametipiloodi koolitus on kallis ja maksab sõltuvalt kooli asukohast 100 000 kuni 120 000 eurot, on riigifirma valmis suure osa sellest kulust enda kanda võtma.

Koostöös LHV pangaga töötab Regional Jet välja ka laenutoodet, millega on võimalik finantseerida 10 000 kuni 40 000 euro suurust omaosalust. Õppeperioodi jooksul peab katma ka elamiskulud välismaal.

Peale 18-kuulise õppeprogrammi edukat läbimist garanteerib ettevõte töökoha Tallinna baasis. Lennukooli esimene pakkumine on suunatud Eestis resideeruvatele inimestele, et luua siin uusi töökohti.

Regional Jeti kommunikatsioonijuht Toomas Uibo ütles, et piloodiamet garanteerib stabiilse töökoha terveks eluks, sest lendurite puudus on globlaalne probleem juba täna.

«Kui me vaatame maailma lennunduse tulevikuprognoose, siis on selge, et tegemist on hüppeliselt kasvava tööstusharuga, mis vajab pidevalt haritud spetsialistide järelkasvu. Järgneva paarikümne aasta jooksul lennumahud maailmas tõenäoliselt kahekordistuvad ja Eesti huvi peaks olema sellest kasvust osa saada,» lisas Uibo.

Regional Jet käitab täna 19 lennukit ja kasvatab järgmise aasta jooksul oma lennukipargi kolmekümnele masinale.

Hetkel opereerib ettevõte CRJ-tüüpi reaktiivlennukitega, ATR-tüüpi turbopropeller lennumasinate ja 2020 aasta alguses alustatakse lennuoperatsioone ka Embraer 195 reaktiivlennukitega.

Tallinn on ja jääb ka lähitulevikus Eesti lennufirma jaoks kõige suuremaks baasiks, kust opereeritakse 8-9 lennukit. Lende teostatakse peamiselt SASi ja LOTi kaubamärkide all.

Minimaalsed eeltingimused avalduse esitamiseks ATPL (Airline Transport Pilot Licence) liinipiloodi koolitusele:

  • Vanus alates 18 aastat
  • Keskhariduse olemasolu
  • Inglise keele oskus
  • Läbitud ajateenistus või sellest vabastus
  • Sportlik eluviis ja väga hea tervis

Regional Jeti kommunikatsioonijuht Toomas Uibo selgitas, et ajateenistuse läbimise nõue on peamiselt seetõttu, et ei tekiks «auke» õpingutes ja hilisemas töös.

«Tegemist on ettevõtte poolse investeeringuga ja meie huvi on see, et inimene saaks segamatult keskenduda oma õpingutele ja hilisemale karjäärile,» lisas Uibo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles