September oli Elronile rekordkuu

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Pildil Elroni esimene naisrongijuht Margi Sander.
Pildil Elroni esimene naisrongijuht Margi Sander. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Elroni rongidega tehti selle aasta septembris üle 728 000 sõidu. Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 9%. Sõitjate koguarv septembris on Elroni jaoks uus reisijate kuurekord.

Elroni rongidega tehti septembris üle 728 000 sõidu. Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 9%. Sõitjate koguarv septembris on Elroni jaoks uus reisijate kuurekord.

Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo sõnas, et kuna rongisõit on kiire, mugav ja turvaline, muutub see üha populaarsemaks. Selle tulemusena oli selle aasta september Elroni rongide jaoks läbi aegade populaarseim kuu. Viimati sõideti Eestis rongidega sama palju ligi 25 aastat tagasi, sõnas Kongo. 

Elroni müügi ja arendusjuht kinnitas, et suurema täituvusega väljumistele planeeritakse jätkuvalt võimalusel pikemaid ronge, et kasvavale nõudlusele vastata. Samuti tihendab Elron detsembris sõiduplaani. «Muudame mõnevõrra liiklusgraafikut, et olemasolevaid ronge veelgi efektiivsemalt kasutada. Selle tulemusel saame näiteks Narva suunale lisada veel ühe ekspressrongi, mille sõiduaeg on umbes 2 tundi ja 15 minutit,» sõnas Kongo, lisades, et täiendavaid väljumisi plaanitakse mujalegi ning et rongid hakkavad ka Turbani sõitma.

Ronnie Kongo sõnul näitavad viimased aastad väga selgelt, et vaid kiire ja mugav rongiliiklus suudab pakkuda sõiduauto kasutusele ja sellega kaasnevatele negatiivsetele mõjudele arvestatavat alternatiivi. Enne uute rongide tulekut seati eesmärgiks kahekordistada rongisõitude arv aastaks 2020. «Täna saame öelda, et liigume väga jõudsalt selle eesmärgi täitmise suunas. Nüüd on õige hetk seada sihte järgmiseks kümneks aastaks, mil liikuvus ja selle säästlikkus muutuvad ühiskonna jaoks üha olulisemaks. Rongisõitude arvu veelkordne kahekordistamine aitaks väga palju kaasa Eesti keskkonnaeesmärkide saavutamisele ja inimeste liikumisvõimaluste parandamisele. Selleks on vaja teha investeerimisotsuseid nii veeremi kui ka taristu osas – tõsta kiiruseid ja suurendada läbilaskevõimet,» rõhutas Kongo.

Selle aasta üheksa kuuga on Elroni rongidega tehtud ligikaudu 6,2 miljonit sõitu, mis on 7% rohkem kui eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles