Martin Helme: on mõned patud, mida poliitikutele andeks ei anta ja üks neist on valetamine (4)

Ege Tamm
, reporter
Copy
Rahandusminister Martin Helme.
Rahandusminister Martin Helme. Foto: Erik Tikan

Rahandusminister ja EKRE juhatuse liige Martin Helme ütles, et poliitikutele ei andestata valetamist. 

EKRE liikmest rahandusminister Martin Helme esitleb praegu riigikogule 2020. aasta riigieelarvet. Riigikogu liige Raimond Kaljulaid esitas Helmele küsimuse väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Kert Kingo valetamise kohta.

Helme ütles, et kuna on olnud kolm tundi riigikogu ees riigieelarve tutvustamisega ametis, ei ole ta viimaseid uudiseid lugenud. Siiski andis ta üldise kommentaari. «Ütlen, et on mõned patud, mida poliitikutele andeks ei anta ja üks neist on valetamine,» ütles Helme ja lisas, et ei ole veel täpsete detailidega kursis. 

Ka Isamaa juht Helir-Valdor Seeder ütles kommentaariks, et pole juhtumist veel teadlik, kuid märkis, et «igasugune valetamine on ebaeetiline». 

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tunnistas täna õhtul, et Kert Kingo oli vastupidiselt varem väidetule teinud ministeeriumile ettepaneku Jakko Väliga töölepingu sõlmimiseks ning see leping oli ka sõlmitud. 

Alles esmaspäeval ütles Kert Kingo riigikogu liikmete küsimustele vastates, et pole endise Tallinna Televisiooni saatejuhi Jakko Väliga tema nõunikuks saamise teemadel kohtunud ega rääkinud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles