Hoiatus: Nõmmel liigub potentsiaalne postivaras

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Kamilla Selina Lepik

Postimehe toimetusele laekus anonüümsust paluva Nõmme elaniku kaebus, milles kurdeti, et Nõmmel Hiiu tänava kandis sobrab postkastides kahtlase olekuga indiviid. 

Kirjeldatu on 50-60 aastane, tavaliselt tumesinistes riietes liikuv mees, kes veab järel ratastel kotti, mis sarnaneb Omniva postiljonide omadele, kuid ei oma Omniva või Eesti Posti logosid. Väidetavalt sorib antud kirjeldusega mees inimeste postkastides ning kurtja sõnutsi on tal viimase kahe kuuga vähemalt neli pakki kaduma läinud, mis ei tundu nagu kokkusattumus.

Nõmme linnaosavalitsuse esindaja Liisa Salaki sõnul pole linnaosavalitsusse taolist kaebust esitatud, küll aga kinnitas Omniva meediasuhete juht Mattias Kaiv, et nende poole on sama kirjeldusega pöördunud üks klient, kellel soovitati politseiga ühendust võtta. «Omalt poolt oleme klientidele südamele pannud (ja teeme seda ka edaspidi), et postkast peaks olema lukustatav ning piisavalt suure avaga, et sealt ka paksem leht ja väike pakk sisse mahuks, aga teisalt piisavalt väike, et võõras käsi saadetistele ligi ei pääseks,» manitses Kaiv, lisades et registreeritud saadetiste puhul saab Omniva jälgida, kas saadetis on saajale väljastatud. «Selleks palume kliendil koos saadetise numbriga meie klienditeeninduse poole pöörduda,» sõnas ta.

Samuti kinnitas Kaiv, et vastava kirjeldusega ei ole ükski Nõmme regiooni teenindav Eesti Posti kirjakandja, ehk et tegemist ei ole olukorraga, kus elanik peab päris postiljoni ekslikult eraisikuks. «Nõmme piirkonnas töötab vaid üks jalgsi kirjakandja ning tema teenindada on Nõmme keskuse ja turu piirkond. Töövahendina kasutab ta ratastega käru ja kotti, millel logod on ilusti olemas. Teised piirkonnad Nõmmel tehakse kõik autokandega, sealhulgas Hiiu,» täpsustas Postimehele Kaiv. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles