Tolliteenuse üleminek Tartust Võrru venib

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolliametnik kontrollreidil.
Tolliametnik kontrollreidil. Foto: Oliver Matkur

Maksu- ja tolliamet jätkab tolliteenuse osutamist Tartus ka uuel aastal, ehkki varem on kokkuhoiu eesmärgil otsustatud Tartu Tähe tänava teeninduskoht Võrru kolida.

Tartu ettevõtjatelt saadud tagasiside põhjal tekitab Võru kaudu Koidula ja Valga suunaline transiit ümbersõidu tõttu täiendavat kulu ja selle leevendamiseks ei ole MTA leidnud ettevõtjatele sobivat head lahendust. Seetõttu on Maksu- ja tolliamet otsustanud 1. jaanuarist 2012 pakkuda endiselt tolliteenust ka Tartus, kuid tolliametnikud asuvad Sõpruse tänava teeninduskohas.

Maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Koidu: «Ettevõtjad saavad endiselt raskeveokite tollivormistuseks sõita Tähe tänava parklasse, olles sellest eelnevalt tolli teavitanud, et ametnikud saaksid kontrolli toiminguteks Sõpruse tänavalt kohale tulla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles