Hoiatus: levib liba-Selveri veebileht, millega õngitsetakse su andmeid

Tarbija24
Copy
Selveri petusait
Selveri petusait Foto: Selver

Internetis on levima hakanud Selveri petusait, millel lubatakse loosida Selveri saabuva aastapäeva puhul välja 500-euroseid kinkekaarte. Tegu on võltsinguga, millega üritatakse õngitseda inimeste andmeid. 

Petusaidile sattuja suunatakse küsimustikku, mille iga küsimus laeb uuel leheküljel. Küsimuste lõppedes lubatakse «kraapida» kinkekaarti, mille taga lubatakse 500-eurost võitu.

Selveri petusait
Selveri petusait Foto: Selver

Veebisaidi ehitamisel on kasutatud Selveri värve, sümboolikat ja disaini kombel, mis jätab lehest väga usutava mulje. Samuti seisab lehe jaluses palju eestikeelseid kommentaare, mis esmapilgul tunduvad veelgi usaldusväärsust lisavatena.

Selveri petusait
Selveri petusait Foto: Selver

Selver pöördus ka Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) poole, kes saatis samuti hoiatuse teele. "Tegu on kurjategijate võltsinguga, mis üritab meelitada inimesi oma andmeid sisestama, et neid saaks hiljem ära kasutada uute pettuste elluviimiseks," teatas amet.

RIA soovitab olla kõikide loosilehtede ja e-kirjade suhtes skeptilised. «Silm tasub peal hoida ka veebilehe aadressil, kas see on ikka tuntud ettevõtte koduleht või hoopis võõrapärane veebisaidi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles