Roheliste maksumärkidega sigareid uuel aastal müüa ei tohi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana ja uus (paremal) maksumärk sigareti pakil.
Vana ja uus (paremal) maksumärk sigareti pakil. Foto: Toomas Huik/Postimees

Kuni 2010. aasta lõpuni kehtinud maksumärkidega sigareid ja sigarillosid ei tohi uuel aastal enam müüa.

Alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seadus sätestab erandi enne 2011. aasta 1. jaanuari tarbimisse lubatud sigaritele ja sigarillodele, mis on maksumärgistatud kuni 2010. aasta 31. detsembrini kehtiva maksumärgiga, teatab maksu- ja tolliamet. Niimoodi märgistatud sigareid ja sigarillosid on lubatud müüa 12 kalendrikuu jooksul uue kujundusega maksumärgi jõustumise päevast.

Alates 1. jaanuarist ei tohi enam müüa kuni 2010. aasta lõpuni kehtinud maksumärgiga sigareid ja sigarillosid. Seetõttu peavad kauplused ja hulgilaod eemaldama müümata jäänud vanade maksumärkidega sigarid ja sigarillod käitlemisest hiljemalt selle aasta 31. detsembriks.

Nimetatud sigareid ja sigarillosid tohib ladustada vaid aktsiisilaos. Maaletooja, aktsiisilaopidaja otsustab, kas toodetelt saab kehtetu maksumärgi eemaldada ja toote märgistada uue maksumärgiga või need tooted hävitatakse. Tagastamise eesmärgil võib maksumärki eemaldada ainult maksuhalduri järelevalve all.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles