Tahke väljaheite võib Eestis südamerahuga posti panna

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Eesti Posti kirjakast, kirja saatmine.
Eesti Posti kirjakast, kirja saatmine. Foto: Arvo Meeks

Postimees vastab lehelugeja küsimusele, milles vajati hädasti infot, kas hiirte ja jäneste pabulaid võib posti teel saata nii eestisiseselt kui ka välismaale, eeldusel et saadetav laadung on kuivatatud ja tahke.

Küsimusele vastas Omniva meediasuhete juht Mattias Kaiv, kes selgitas, et tegemist on niivõrd spetsiifilise saadetise sisuga, et selle osas Ülemaailmse Postiorganisatsiooni poolt mingeid erinõudeid kehtestatud ei ole.

«Riigisiseselt ei ole saatmiseks piiranguid eeldusel, et saadetise sisu on pakendatud hermeetiliselt, ei tekita ebameeldivat lõhna, ega tekita ohtu, et see võiks määrida või rikkuda teisi postisaadetisi,» täpsustas Kaiv.

Rahvusvaheliselt saates tuleb aga Kaivi sõnul kindlasti uurida sihtriigipoolseid võimalikke piiranguid, sest paljudes riikides võib olla erinõudeid loomsete produktide impordiks.

Ülemaailme Postiorganisatsioon on loonud andmebaasi, kuhu iga riik saab sisestada info keelatud ja eritingimustel edastatavate esemete/sisu kohta. Antud andmebaas on kättesaadav ka Omniva kodulehel.

Lõplik vastutus selle eest, et saadetis ei sisalda sihtriigis keelatud sisu, lasub saatjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles