Valmistu targalt: kas valida naast- või lamellrehvid?

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Foto: Pexels
Juba ähvardavad miinuskraadid ning kel talveks sobilikke rehve varuks pole, seisavad valiku ees: kas valida lamellrehvid või naastrehvid? 

Lamellrehvid

Lamellrehve soovitatakse üldiselt siis, kui sõidud toimuvad peamiselt linnas ning puhastatud teedel. Linnast välja sõites võivad lamellrehvid ekstreemsemate ilmaoludega kõrvalistel teedel hätta jääda. «Meie kliimas on vaja põhjamaiseid talverehve. Lamellrehvide puhul on kliendi jaoks õige valiku tegemine kohati päris keeruline, kuna pakutakse nii põhjamaise rehviseguga lamelle kui ka KeskEuroopa talvedesse tehtud lamellrehve,» kommenteerib Rehvid Pluss spetsialist Indrek Kermon. «Viimased ei toimi külmade temperatuuridega nii, kuidas vaja oleks.» Lisaks tasub jälgida lamellrehvidel EU rehvimärgist. Siiski hoiatab Kermon, et kuna testid tehakse kuival ja märjal asfaldil, ei kajasta tulemused alati talvel vajalikke omadusi.

Naastrehvid

Kel palju sõitmist maanteedel ning väiksematel linnavälistel teedel, soovitatakse otsustada pigem naastrehvide kasuks. Naastud pakuvad lisaturvalisust seal, kus lamellid hätta jäävad. Tiremani tegevjuhi Hindrek Männiku sõnul on naastrehvid mõeldud pigem Eesti ja Skandinaavia rasketesse talveoludesse, kus on palju jäiseid teid ja keerulisi ilmasid. Naastud annavad lisapidamist ekstreemsetes teeoludes. Kuigi naastrehvide üheks miinuseks peetakse nende kahjulikkust teekattele, kinnitab Kermon, et tänapäeva naastrehvid vastavad keskkonnanõuetele ning on testitud, et naastud ei põhjustaks asfaldi liigset kulumist. 

Kas üks on soodsam kui teine? 

Kui eelnevate kriteeriumite põhjal ei selgu, kumma valiku kasuks otsustada, hakkab valikut sageli mõjutama hinnasilt. Kermon selgitab, et rehvi hinna määrab suuresti rehvidele kuluv arendustöö. Kel huvi rehvid soodsalt saada, on ohutum valik kindlasti naastrehvid. «Kui kliendid valivad keskmisest ja kallimast hinnaklassist tooteid, on juba päris palju väga häid valikud. Põhjamaistel toodetel ei ole naastrehvide ja lamellrehvide puhul hinnaerinevus nii suur, et peaks langetama valiku ühes või teises suunas,» räägib ta ning lisab, et hinnastamisel mängib rolli alati ka rehvitootja nimi. Kui eeltoodu ei andnud selgust, tasub alati konsulteerida spetsialistiga. 

Copy
Tagasi üles