Tallinna lennujaam lõpetas suvehooaja suure kasvuga

BNS
Copy
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Mihkel Maripuu

Suvehooaja viimasel kuul, oktoobris läbis Tallinna lennujaama 316 600 reisijat, mida oli 11,3 protsenti enam kui mullu samal ajal. 

Tallinna lennujaama kommertsjuhti Eero Pärgmäe sõnul iseloomustasid oktoobrikuud aktiivne äriliiklus ja sügisese koolivaheaja puhkusereisid.

«Kõige populaarsemad otsesihtkohad olid Berliin, Stockholm, Frankfurt, Riia ja Varssav. Tšartersihtkohtadest lennati kõige enam Antalyasse, jätkuvalt on eestimaalaste seas populaarsed sihtkohad ka Kreekas ning Egiptuses,» ütles Pärgmäe pressiteate vahendusel.

Kokku said Tallinnast reisijad valida 33 regulaarliini ja 27 tšartersihtkoha vahel. Suurim lennureisijate vedaja Air Baltic teenindas oktoobris 21 protsenti reisijatest. LOT/Nordica teenindas 12 protsenti ja Ryanair 10 protsenti reisijatest. Odavlennufirmade osakaal oli kokku 21 protsenti.

Võrreldes eelmise aastaga lisasid lennufirmad regulaarlendudele 2 protsenti istekohti, kuid reisijate arv kasvas 12 protsenti. Seetõttu tõusis märgatavalt ka regulaarlendude keskmine täituvus, jõudes eelmise aasta 69 protsendilt 76 protsendini.

Oktoobris lennujaama läbinud reisijatest lendasid 314 100 välislendudel ning 2600 siselendudel. Regulaarlendudel läbis lennujaama 270 700 reisijat ning mitteregulaarlendudel 45 900 reisijat, selgub lennujaama statistikast.

Lennuoperatsioonide arv vähenes lennujaamas oktoobris aastaga 5,5 protsenti 4200 lennule. Nendest ligi 3700 olid ärilised ning 500 muud lennud.

Aasta esimese kümne kuuga on Tallinna lennujaam teenindanud kokku ligi 2,8 miljonit reisijat, mida on 9,1 protsenti enam kui mullu samal perioodil.

Mullu läbis Tallinna lennujaama üle 3 miljoni reisija ehk rekordarv reisijaid.

Oktoobris tegi Nordica oma viimased lennud viies allesjäänud Kiievi, Kopenhaageni, Trondheimi, Viini ja Vilniuse liinidel. Stockholmi, Brüsseli ja Varssavi liine opereerib alates juulist Poola lennufirma LOT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles