Fotod ja video: Tallinna linnasüda näeb tulevikus välja selline

Reedel kuulutati Rävala ja Estonia puiestee vahelisele alale kerkiva 70 000-ruutmeetrise Rävala Galerii kaubandus- ja ärikvartali arhitektuurikonkursi võitjaks KOKO arhitektide töö.

Kvartali eestvedaja, Brave Capitali juhi Veljo Kuuse sõnul oli konkursi eesmärk leida parim võimalik arhitektuurne lahendus, et muuta hooletusse jäänud linnaruumi osa mitmekesiseks, kaasaegseks ja meeldivaks linnasüdameks, kus eriti mõnus on olla jalakäijatel. «Andsime arhitektuurikonkursi tingimustes ette ülesande, et hooned peavad ümbritseva keskkonnaga sobima ning, et pind oleks liigendatud ja tavalisest tänavaseinast märksa põnevam,» rääkis Kuusk.

«KOKO töö oli kohe teistest eristuv ning pilkuköitev. Samuti olid žürii liikmed üksmeelel, et võidutöö siselahendus ning logistilised ühendused on väga hästi lahendatud. Ka äripinnad on loogilised ning neil on palju kasutusvõimalusi,» lisas Kuusk.

Ta lisas, et võiduprojektiga töötatakse nüüd edasi, kuid ehituse alguseni läheb veel omajagu aega. Kõigepealt tuleb ära oodata, kuni Tallinna linn on kehtestanud uue detailplaneeringu.

«Südalinn tervikuna on suures muutumises. Arenevad nii Kaubamaja kui Viru Keskus. Ja Rävala Kvartali lahendamine oli tegelikult metsikult keeruline ülesanne Tallinnas liikluse tõttu. Meie lähenemise peamine suund oli sobitumine südalinna, hea ligipääsetavus nii transpordiga kui jalakäijate jaoks, hoonemahtude selge liigendatus ja loetavus ning atraktiivse esimese korruse loomine tänavalt. Konkursitöö lahenduse interjööri keskne idee on klaaskatusega hoonet läbiva galeriitänava loomine,» ütles Andrus Kõresaar, KOKO arhitektid partner.

Rävala Galerii hõlmab Rävala puiesteel asuva Projekteerijate Maja ning Estonia Puiesteel oleva Meloni Kaubamaja, mis ühendatakse hoovi poolt galeriiga. Kaubanduskeskusel saab olema kolm sissepääsu: Estonia puiesteelt, Kaubamaja tänava ja Estonia puiestee nurgalt ning Rävala puiestee ja Kaubamaja tänava nurgal paiknevalt linnaväljakult. Büroode peasissepääs paikneb samuti linnaväljakul.

Kahel maa-alusel korrusel asub parkla ning -1 korrusel osaliselt ka supermarket. Maa-aluse parkla sisse- ja väljapääs on kavandatud Rävala puiesteelt sisehoovi kaudu. Samuti on kavandatud perspektiivne ligipääs Estonia puiesteele plaanitavast autotunnelist.

Hoone peasissepääsude ühendamisel tekib hoone keskele aatrium, mida ümbritsevad kaubandus- ja toitlustuspinnad. Kvartali siseosa kuuendale ja seitsmendale korrusele on ette nähtud büroopinnad, mis on ühendatud kavandatavate tornidega.

Toimetus ootab lugejate küsimusi
Saada

Populaarne

Tagasi üles