Puitmajaäri sünge sügis: lühikese ajaga kukkus käpuli kuus firmat (44)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Kuna Rootsi kroon on euro suhtes langenud üle 10 protsendi, on Rootsi ettevõtete ja inimeste ostujõud on väiksem ja nad saavad vähem välismaalt kaupu ja teenuseid osta.
Kuna Rootsi kroon on euro suhtes langenud üle 10 protsendi, on Rootsi ettevõtete ja inimeste ostujõud on väiksem ja nad saavad vähem välismaalt kaupu ja teenuseid osta. Foto: Margus Ansu

Viimase paari kuu jooksul on tervelt kuus Eesti puitmajatootjat kas pankrotti, saneerimisele või tootmise sulgemise teed läinud. Asjaosalised ennustavad, et hingusele minejaid on veelgi. Mis on juhtunud valdkonnas, mida veel mõne aasta eest peeti kullaauguks ja nimetati Eesti eksportiva tööstuse pailapseks?

«Norra klient, suur ehitusfirma AF Gruppen jättis miljoni maksmata ja oligi kööga,» ütles puitmaju tootnud Q-Hausi juht ja omanik Reino Soots, keda soomlaste suurim ajaleht Helsingin Sanomat paari aasta eest veel eduka puitmajatootjana portreteeris.

Miks Q-Haus kohtusse ei läinud? «See ongi suurte taktika, et lasevad üle, ise seda tunnistades, ja siis ütlevad, et minge kohtusse. Ega ikka ei lähe küll Norra kohtusse! Seal kulub vaidlemise peale vähemalt paarsada tuhat eurot, aga lõpptulemus selgub alles paari-kolme aasta pärast!» rääkis Soots. 

Kommentaarid (44)
Copy
Tagasi üles