Euroopa Komisjon nõuab aru kogu tehnikaülikoolilt (17)

Martin Laine
, reporter
Copy
Tallinna tehnikaülikooli rekor Jaak Aaviksoo soovis nõukogult ka vilepuhuja hukkamõistmist, aga seda ei peetud sobilikuks.
Tallinna tehnikaülikooli rekor Jaak Aaviksoo soovis nõukogult ka vilepuhuja hukkamõistmist, aga seda ei peetud sobilikuks. Foto: Erik Prozes

Tallinna Tehnikaülikool tunnistab osaliselt projektiraha väärkasutamist; skandaal tõi Euroopa Komisjoni kaela kogu ülikoolile; rektor Jaak Aaviksoo nõudis nõukogult vilepuhuja näidishukkamist.

Reede õhtul saatis Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) välja pressiteate, milles teavitati avalikkust Nurkse skandaaliga seotud uurimise lõpetamisest. See teade jättis nii mõnegi olulise detaili mainimata.

Esiteks teatati reedel TTÜ nõukogule, et ülikool oleks valmis skandaalse teadusprojekti OpenGovIntelligence (OGI) kuludest vabatahtlikult 17 000 eurot tagasi maksma.

See tähendab, et ülikool siiski tunnistab vähemalt osaliselt rahastaja reeglite vastu eksimist. See on küll vaid viiendik summast, mida Postimees väitis olevat alusetult teadlaste palkadeks makstud, kuid ülikool jättis igasuguse võimaliku tagasimakse avalikus pressiteates üldse mainimata.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles