Maksuamet ootab Airbnb üürileandjatelt suuremat laekumist

BNS
Copy
Maksu- ja tolliamet allkirjastas mullu majutusteenuse vahendajaga Airbnb kokkuleppe, mille alusel võimaldab viimane oma üürileandjatel edastada platvormi kaudu enda tulud vabatahtlikult ametile.
Maksu- ja tolliamet allkirjastas mullu majutusteenuse vahendajaga Airbnb kokkuleppe, mille alusel võimaldab viimane oma üürileandjatel edastada platvormi kaudu enda tulud vabatahtlikult ametile. Foto: Sander Ilvest

Maksu- ja tolliamet (MTA) ootab käesolevalt aastalt sarnaselt möödunud aastaga Airbnb üürileandjate deklareerimise kasvu.

Kui 2017. aastal oli Airbnb-st saadud tulu deklareeritud 138 korral summas 400 000 eurot, siis 2018. aastal deklareeris tulu 281 inimest 708 807 euro eest. Selle aasta näitajad saab amet teada pärast 2019. aasta füüsilise isiku tuludeklaratsioonide esitamist järgmisel aastal.

«Kui võrrelda esimest koostöö aastat varasemaga, siis suurenes nii tuludeklareerijate arv kui ka deklareeritud summa poole võrra. Kindlasti ootame deklareerimise kasvu ka selle aasta põhjal,» ütles ameti pressiesindaja BNS-ile. 

Majutusteenuste vahendaja Airbnb Eesti üürileandjad saavad alates 2018. aasta 14. detsembrist oma tulud platvormi kaudu edastada maksu- ja tolliametile, misjärel lisatakse need inimese tuludeklaratsioonile.

Täpsemalt võimaldab Airbnb üürileandjatel ühe nupuvajutusega ehk linnukese lisamisega kodulehel esitada tulu automaatselt ametile.

Maksu- ja tolliametini jõuab info Airbnb tulu deklareerimise kohta korra aastas füüsilise isiku tuludeklaratsiooni kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles