Tõnis Saarts «Otse Postimehest»: Kaja Kallas võiks kaaluda vabandamist (23)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy

Tänane päev on olnud poliitiliselt tormiline – endiselt on tõrked valitsuse töös seoses maaeluminister Mart Järvikuga, lisaks sellele käivitas oma eilsete väljaütlemistega uue ägeda sõnasõja Kaja Kallas.

Eile ütles Reformierakonna juht Kaja Kallas rahvusringhäälingule antud intervjuus, et «Jüri Ratas peaministrina müüks Eesti maha esimesel võimalusel». Postimehe otsestuudios kommenteeris seda politoloog Tõnis Saarts.

«Mulle tundub, et Kaja Kallas on ise ka aru saanud, et see ei olnud kõige õnnestunum sõnavalik antud olukorras, sest seda 'mahamüümist' võib tõlgendada väga erinevalt,» nentis Saarts ja lisas: «See on puhtalt nüüd minu tõlgendus, et kui me vaatame konteksti, et kuidas seda Eesti mahamüümist on varem tõlgendatud, siis on seda tõlgendatud kui Eesti mahamüümist idanaabrile, Kremlile jne. Niisuguses julgeolekupoliitilises võtmes. Mulle tundub, et Kaja Kallas just seda ei mõelnud selle tsitaadiga.»

Keskerakond on täna teatanud, et nõuab Kallaselt nende sõnade eest vabandamist. Saarts leiab, et see, kas Kallas peaks vabandama, jääb Reformierakonna otsustada, kuid antud olukorras oleks vabandamine riigimehelik. «Tegemist ei olnud just kõige parema sõnavalikuga, ja kui nad [Reformierakond – toim.] ise ka seda tunnistavad, siis võib ju kaaluda vabandamist.»

Täispikka intervjuud saate vaadata SIIT.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles