Tallinnas avatakse jõuluturg

BNS
Copy
Selleaastase jõulukuuse jõudmine Tallinna raekoja platsile.
Selleaastase jõulukuuse jõudmine Tallinna raekoja platsile. Foto: Tallinna linnavalitsus

Reedel kell 17:00 süttivad tuled jõuluturul Tallinnas Raekoja platsil. Turg jääb avatuks 7. jaanuarini.  

Läinud detsembris Euroopa parimaks valitud jõuluturg suurendas hüppeliselt piiritagust huvi nii turu kui Eesti pealinna vastu. Tallinn tõusis veebilehel European Destinations enim huvi pakkuvaks talvereisi sihtkohaks. Mullusel internetihääletusel oli Tallinna jõuluturg edestanud ka selliseid suurlinnu nagu Strasbourg, Viin ja Brüssel.

«Varem on linnades, kuhu on läinud samasugune tiitel, suurenenud turistide hulk isegi rohkem kui kolmandiku võrra. Seetõttu ootame ka Tallinnasse eeloleval jõuluajal varasemast rohkem külalisi. Neil ei tule siin kindlasti pettuda, sest nii 800-aastasel vanalinnal kui ka jõuluturu korraldajal on traditsiooniliste tugevuste kõrval pakkuda ka palju uut. Nii näiteks korraldatakse sel aastal koostöös linnamuuseumiga põnevaid jõuluretki ajaloolises vanalinnas,» ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Pühapäevased jõuluretked algavad Raekoja platsi kuuse alt alates 1. detsembrist, eestikeelsed retked kell 14.30, venekeelsed kell 15 ja ingliskeelsed kell 15.30. Umbes poolteist tundi kestvale retkele, mis hõlmab ka muuseuminäitusi, paneb punkti kuum glögi keskaegses kaitsetornis.

Lisaks on jõuluturu korraldaja võtnud seekordsesse programmi veel mõndagi uut. Avatakse Hiiumaa väiketootjate majake, et pakkuda saarel toodetud kalašokolaadi, käsitööleiba mustsõstraga, lambakintsu jpm. Eraldi ala tuleb maiasmokkadele ja ka kunstisõpradele. Ennekõike keskendub turg kohalikule toodangule. Samas pole korraldaja loobunud külastajate seas hinnatud traditsioonidest. Endiselt pakutakse nädalavahetuseti kultuuriprogrammi, milles lööb kokku kaasa ligi 3000 esinejat. Esimesel advendil süütab linnapea küünla ja saabub jõuluvana.

Varasema lepingu lõppedes viis Kesklinna valitsus suvel läbi riigihanke, et leida jõuluturu korraldusteenuse osutaja järgmiseks kolmeks aastaks. Väljavalituks osutus senine korraldaja 5+ Capital OÜ. «Nende pikaajaline kogemus ja ühtlasi ka avatus uutele ideedele lubab meie jõuluturul jätkuvalt olla atraktiivne nii tallinlaste kui turistide jaoks,» ütles konkursi lõppedes Kesklinna vanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles