Google Maps hakkab kohalike keelt rääkima (2)

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Google liidab oma viimase uuendusega tihedamalt Maps ja Translate rakendusi.
Google liidab oma viimase uuendusega tihedamalt Maps ja Translate rakendusi. Foto: Alexander Pohl / ZUMAPRESS.com

Google'i kaardirakendus on saamas uut tõlkefunktsiooni, mille abil on Maps võimeline kohalikke kohti kohalikus keeles nimetama.

Uue funktsiooni idee seisneb selles, et keelt mitteoskav turist saaks välismaal kohalikelt kergemini juhiseid küsida. Google on seega liitmas oma Mapsi (kaardid) ja Translate'i (tõlge) funktsioonid tihedamasse sümbioosi. Konkreetset kuupäeva uuenduse sisseviimiseks Google ei teatanud, kuid see peaks firma sõnul toimuma novembri jooksul. Uuenduse abil on kasutaja telefon võimeline välismaal kohalikku asukohta (mille aadress on kaardirakenduse abil üles otsitud) kohalikus keeles väljendama, et inimene saaks vajadusel kohalike (näiteks taksojuhtide) abiga kergemini sihtkoha leida või sinna jõuda. 

Uuendus tuleb nii Androidi kui ka iOS-süsteemiga nutitelefonidele ja hõlmab esialgu 50 keelt (Google paraku ei täpsustanud, milliseid täpselt). Planeeritud on jooksvalt aina enam keeli rakendusse lisada. Uuendus lubab Mapsi rakendusest liikuda otse ja mugavalt ka Translate'i rakendusse, kui tekib näiteks huvi kohalikku tema enda keeles tänada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles