Torm tõi If Kindlustusele 100 kahjuteadet

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm.
Torm. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna hommikuse seisuga on If Kindlustusele laekunud 100 kahjuteadet, neist 84 on olnud varakahjud ning 16 kaskokahjud, enim teateid tuli Harjumaalt ning Lääne-Virumaalt.


Varakahjudest oli enamasti tegemist katuse purunemisega ning puude langemisega hoonetele, kõige rohkem tuli selliseid teateid Harjumaalt (26) ja Lääne-Virumaalt (10). Kaskokahjud põhjustas suures osas katusematerjali ning puude ja okste kukkumine autodele, üle poole neist leidis aset Tallinnas.

If Kindlustuse varakindlustuse tootejuht Merko Kimsto palub inimestel üle vaadata kindlustuslepingud ning veenduda selles, et kodul oleks piisav kaitse. If Kindlustuse kõik kodukindlustuse paketid sisaldavad kaitset tormikahjude eest.

«Väga suur osa kliente on kindlustanud vaid laenu tagatiseks oleva korteri või maja, kuid jätnud kindlustamata oma koduse vara. Parima kaitse tagab varale siiski koguriskikindlustus, mis katab muuhulgas ka voolu kõikumise ja ülepinge poolt elektroonikale tekitatud kahju,» lisas Kimsto.

Üle 60 protsendi kodudest on Eestis sootuks kindlustamata . «Viimaste päevade torm on paljudele majaomanikele kurvalt lõppenud, sest kindlustamata maja tuleb inimestel omade jõududega taastada. Kahjuks tuleb tõdeda, et paljud inimesed ei tule ka siis maja kindlustama, kui naabrimehel torm katuse viib,» sõnas Kimsto.

Kuna ilmajaam lubab tugevamat tuult ka lähipäevadeks, palub If Kindlustus olla inimestel eriti tähelepanelik ning puude lähedusse autosid mitte parkida. Samuti tuleb hinnata puude ohtlikkust hoonetele ning hoov lahtistest esemetest puhastada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles