Lähikuudel plaanitakse Eestis lisada 20 elektriautode laadimisjaama (2)

Tarbija24
Copy
Kiirlaadija Tartus.
Kiirlaadija Tartus. Foto: Tanel Voormansik

Globaalne huvi elektriautode vastu on aasta-aastalt kasvanud. Elektrisõidukite laiemaks kasutuselevõtuks Eestis tuleb aga arendada laadimistaristut, et laadimisjaamad paikneksid ligipääsetavates kohtades ja oleksid mugavad kasutada, kirjutas ettevõte Elektritransport.

«Elektriauto kasutajale on kõige parem ja kasulikum, kui laadimisvõrgustikke on palju, kuna võrgustiku ulatus ja laadimisjaamade sagedus loob head tingimused, et turul oleks võimalik valida erinevate teenusepakkujate vahel. Näiteks Elektritranspordil on laadimisvõrgustikus täna 30 laadimispunkti, 2020. aasta esimeses pooles plaanime jõuda 50 punktini ning 2020. aasta lõpuks oleme seadnud eesmärgiks veel täiendavalt 100 kiir- ja poolkiiret laadimisjaama,» lausus Elektritranspordi tegevjuht Raul Potisepp. Ta lisas, et ainuüksi novembris on igal nädalal Eestisse lisandunud vähemalt üks laadimisjaam.

«Uued avalikud elektrisõidukite laadijad on lisandunud Tallinnas Stockmanni parklasse ning uude Telia peamajja ning lisaks Tartusse Tasku keskuse parklasse ning Tartu Telia kontorisse. Samuti paigaldasime eelmisel nädalal Tallinnasse esimesed kiirlaadijad Topauto ette ning Alexela Peterburi tee 77 tanklasse, millega saab ka Euroopa elektriautosid kiirlaadida,» tõi Potisepp esile. Ta nentis, et kõigi pealkirjas mainitud 20 laadimisjaama asukohad ei ole veel kinnitatud. 

Elektritranspordi sõnul peaks laadimisjaamade paigaldamisel ennekõike jälgima tarbijate liikumist. Samuti peaks võimaldama läbimõeldud laadimissüsteemi, mis ei lõhuks tarbijate igapäevarütmi.

«Usume, et juba järgmise paari aasta perspektiivis on oodata elektriautode buumi. Peaaegu kõik autotootjad investeerivad täna massiliselt oma autopargi elektrifitseerimisse ja tulevad välja uute elektriliste mudelitega. Keskmine elektriauto suudab juba täna sõita 300–400 km ühe laadimisega, mis on tavatarbijale rohkem kui piisav,» rääkis Potisepp tulevikust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles