Galerii: loomakaitsjad avaldasid meelt puurikanade kaitseks (4)

Tarbija24
Copy

Sel pühapäeval korraldas MTÜ Nähtamatud Loomad seni suurima meeleavalduse puurikanade kaitseks. Protesti eesmärgiks oli survestada Tallinna Kaubamaja Gruppi loobuma puurikanade munade müügist aastaks 2025. 

Nähtamatute Loomade kampaania kutsus üles Tallinna Kaubamaja Gruppi kuuluvat Selverit ning Tallinna ja Tartu Kaubamaja Toidumaailmu loobuma järk-järgult puurisüsteemidest pärit munade müügist aastaks 2025. Seni on läbirääkimised grupiga luhtunud.

«Uskumatu, et Tallinna Kaubamaja Grupp veel puurikanade mune müüb. Puurid on meie ühiskonnast kadumas, sest aina enam ettevõtteid ei soovi toetada äri, kus lind elab terve elu vaid A4 suurusel alal, kaotab seetõttu liikumisvõime ning tunneb murtud luude ja sulgede kaotuse tõttu kohutavat piina,» sõnas Nähtamatute Loomade korporatiivsuhete juht Sirly Meriküll.

Meeleavaldusel oli kohal loomakaitsjate varasematest protestidest kordades rohkem osalejaid, kes näitasid üheskoos Tallinna Kaubamaja Grupile, et soovivad puurikanade munade müügi lõpetamist. Lisaks Nähtamatutele Loomadele olid kohal ka vabatahtlikud organisatsioonidest Eestimaa Rohelised, Vabaühenduste Liit ja Eesti Loomakaitse Selts.

Tänaseks on puurivabade munade müügist otsustanud loobuda 40 protsenti Eesti jaesektorist, sealhulgas Rimi, Prisma, Maxima ja Stockmann. Lisaks on üle 50 restorani ja toidutootja teatanud otsusest kasutada oma tootevalikus edaspidi vaid puurivabade kanade mune.

Postimees lisab täismahus Tallinna Kaubamaja Grupi turundusdirektori Anne-Liis Ostovi kommentaari:  

«Lähtume oma sortimendivalikul klientide ootustest ja soovidest. Hetkel on meil müüdavatest munadest ca 85 protsenti puurikanade munad, seega see on ka vastus, mida meie kliendid eelistavad. Vabapidamisel olevate kanade munade müük on aasta-aastalt suurenenud ja loomulikult jälgime selles osas klientide ootusi. Eduka poe pidamise eelduseks ongi see, et müüme seda, mida kliendid soovivad.

Oleme nimetatud organisatsiooniga korduvalt kohtunud ja oma seisukohti selgitanud. Muuhulgas rääkinud ka seda, et kõikidest Eesti jaekettidest on just Selveri valikus müügil suhtearvuna kõige rohkem vabapidamise, öko- ja õrrekanade mune. Samuti oleme selgitanud seda, et meie sortimendi kujundab alati klient ja oleme kindlad, et vabapidamise kanade munade nõudlus aasta-aastalt pidevalt suureneb, nii muutub ka meie sortiment. Kas see juhtub 2025, 2024 või 2023, seda me hetkel ette ennustada ei soovi. Samuti ei soovi me alla kirjutada niisama tulevikuloosungitele, lihtsalt põhjendusega, et see on piisavalt kaugel. Kahjuks on just see loosunglikkus 2025. aasta kohta see, mida organisatsioon soovib.

Meie ei pea vastutustundlikuks anda kaupmehena lubadusi, mille täitmine sõltub eelkõige tootjatest ja sealt edasi klientide eelistustest. Saame vaid lubada, et analüüsime klientide ootusi pidevalt ja käime ajaga kaasas.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles