Soomlaste streigi jätkuv mõju: Eckerö Line'i ja Finnairi väljumisi muudkui tühistatakse

BNS
Copy
Foto: Mihkel Maripuu

Seoses Soome Meremeeste Liidu osalemisega postiteenuste ja logistikaliidu PAU streigi toetusstreigis on Eckerö Line tühistanud ka suurema osa teisipäevastest väljumistest. Streiki toetab ka Soome lennufirma Finnair, kes tühistas seitse teisipäevast tagasilendu.

Tühistatud on MS Finlandia väljumised Tallinnast kell 6, kell 12 ja kell 18.30 ning Helsingist kell 9.00 ja 15.15, teatas laevafirma.

Samuti on tühistatud MS Finbo Cargo väljumised Vuosaarest kell 11 ja Muugalt kell 15.15.

Eckerö Line'i klienditeenindus võtab ühendust klientidega, kellel on tehtud broneeringud nendele väljumistele, mis jäävad streigi tõttu ära. Nende reisijate broneeringud, kes lähevad pakettreisile või naasevad pakettreisilt, tõstetakse ümber teiste laevade väljumistele.

Kliendid, kellel on broneeritud liini- või kruiisireis, saavad oma broneeringud ilma kuludeta muuta või neile makstakse raha tagasi.

Esmaspäeval olid kõik MS Finlandia ja MS Finbo Cargo väljumised tühistatud.

Streik ei mõjuta Tallinki ja Viking Line'i Eesti-liine.

Tallinki teatel mõjutab Soome streik vaid Soome lipu all sõitvaid Baltic Princessi, mis opereerib Turu-Stockhomi liinil, ning Silja Serenade'i, mis opereerib Helsingi-Stockholmi liinil.

Viking Line'i laev Viking XPRS sõidab Eesti lipu all ning jätkab tavapärast liiklemist Tallinna ja Helsingi vahelisel liinil, teatas laevafirma. Teisipäeval on tühistatud väljumised Helsingi-Stockholmi ja Turu-Stockholmi liinil.

Finnair tühistas seitse tagasilendu

Soome lennufirma Finnair tühistas postitöötajate toetuseks mõeldud streigi tõttu seitse naasvat kauglendu, mis ei saanud alustada esmaspäeval teed lennundussektori ametiühingu toetusstreigi tõttu.

Lennud pidid asuma teele San Franciscost, Tokyost, Hongkongist, Shanghaist, Soulist, Pekingist ja Bangkokist ning jõudma Helsingisse.

Finnair lubas leida reisijatele uued lennud.

Firma pidi ametiühingu IAU toetusstreigi tõttu tühistama rohkem kui 250 pühapäevale ja esmaspäevale kavandatud lendu. Lisaks tühistasid esmaspäeval lende Lufthansa, Turkish Airlines ja Qatar Airways.

Soome postitöötajate streigid jätkuvad 22. detsembrini, teatas PAU pühapäeva õhtul. Streik algas 11. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles