Eesti idufirma tahab võidelda kallite järelmaksulepingutega

Tarbija24
Copy
Montonio Finance
Montonio Finance Foto: Montonio Finance

Idufirma Montonio Finance lõi finantslahenduse, mis aitaks järelmaksuga ostmisel saada paremini aru kaasnevatest kuludest.

Idufirma toob pressiteates näiteks, et tihti lubatakse kauplustes null-protsendise intressiga järelmaksu, mille tegelik kulu võib lõpuks ulatuda 42-protsendini. Probleemiks on ettevõtte sõnul läbipaistmatud järelmaksulepingud.

«Loodud finantslahendus aitab järelmaksuga ostmisega kaasnevatest kuludest paremini aru saada. Klient saab ühe taotlusega mitu järelmaksupakkumist, mille hulgast saab ta valida enda jaoks soodsaima,» selgitas idufirma.

Äriidee tekkis ettevõtte tegevjuhil Markus Lemberil varem pangas töötades. Lemberi sõnul on ostjate valikud piiratud vaid konkreetses kaupluses järelmaksu pakkuva krediidiandjaga. «Vähene valikuvabadus on viinud olukorrani, kus mõningad krediidiandjad võivad pakkuda silmagi pilgutamata laenu krediidi kulukuse määraga üle 50 protsendi. See omakorda võib tähendada kliendile alternatiivse pakkumisega võrreldes sadu eurosid suuremaid kulusid,» ütles Lember.

Idufirma platvormil edastatakse järelmaksupakkumised kliendile ning tekitatakse selge võrdlus erinevate finantseerimisvõimaluste vahel. 

Montonio Finance asutati 2018. aasta lõpus ning tegutseb Eestis finantsinspektsiooni krediidivahendaja tegevusloa ning Leedus Leedu Keskpanga krediidivahendaja registreeringu alusel. Idufirmasse on investeerinud Superangel, mille eesotsas on Veljo Otsason, Rain Rannu ning Marek Kiisa, StartupWiseGuys ning Bolti tootejuht Jevgeni Kabanov. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles