Novatours võtab üle Eestist lahkunud konkurendi reisikorralduse

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Muuhulgas võtab Novatours talvehooajal üle Aurinko reisid Dubaisse ja Tenerifele.
Muuhulgas võtab Novatours talvehooajal üle Aurinko reisid Dubaisse ja Tenerifele. Foto: Caro / Sorge/Caro / Sorge

Novaturas ja Finnairi tütarfirma Aurinko sõlmisid lepingu, mille kohaselt võtab Leedu firma üle Aurinko Eesti talvehooaja reisiportfelli.

Aurinko teatas Eesti turult lahkumisest tänavu septembris.

Selleks, et tegevuste lõpetamine Eestis laabuks tõrgeteta, annab Aurinko Novatoursile üle oma talvehooaja reisikorralduse.

Nii Aurinko OÜ kui Novatours OÜ tagavad portfelli sujuva üleandmise. Aurinko teavitab oma kliente otse, seetõttu ei pea reisibürood ega kliendid ise mingeid lisatoiminguid tegema.

Novaturase Grupp täidab reisijate, reisibüroode ja lennufirmade ees Aurinko kohustused alates jaanuarist kuni aprillini, teatas Novaturas Vilniuse börsile. Ettevõte hakkab reisijaid teenindama koostöös Smartlynxiga.

«Oleme igati rahul kahe ettevõtte senise koostööga Eestis – oleme tegutsenud siin juba enam kui 15 aastat ning omandanud küllaldaselt oskusi. See samm tugevdab veelgi meie positsioone ja võimekust kogu Baltimaades,» ütles Novaturas grupi juhatuse esimees Audronė Keinytė.

Novatours võtab üle Aurinko Eesti reisikorralduse vahemikus jaanuarist aprillini 2020, sealhulgas klienditeeninduse lõppklientide ja edasimüüjatega ning lennuoperaatori SmartLynx Airlines ja Aurinko Eestiga seotud kohustused.

Novatoursi korraldab talvehooajal 2019-2020 reise tosinasse lennusihtkohta, sealhulgas Baltikumi reisijate seas populaarsetesse talvistesse sihtkohtadesse – näiteks Kanaari saarte suurimale saarele Tenerifele ja Araabia Ühendemiraatide kuurortlinna Dubaisse.

Aurinko lahkub turult

Eestis 18 aastat tegutsenud Aurinko reisifirma teatas sügisel, et lahkub Eesti turult. Põhjuseks tõi ettevõte, et Soome emafirma Aurinkomatkat OY on pühendunud jätkusuutlikule tegevusele ja kasumlikkusele ning püüab pidevalt parandada tõhusust ja tootlikkust. Ettevõtte majandustulemused näitavad samuti, et Aurinko OÜ kukkus eelmisel aastal 9,8 miljoni eurose müügitulu juures ligi 744 000-eurosesse kahjumisse.

Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg tõdes oktoobris Aurinko turult lahkumise plaane kommenteerides, et turule tulnud uued tegijad on suurendanud konkurentsi ja avaldanud survet puhkusereiside hindadele. «2012. aastal ühendas Aurinko oma reisifirmad ühe kaubamärgi alla, kuid tundub, et see muutus ei toonud neile loodetud edu. Ettevõtte põhiturg ja klientuur on firma algusest saati olnud Soome ja soomlased. Austame Aurinko otsust lahkuda Eestist ning soovime neile jätkusuutlikku arengut Soomes,» ütles Riisberg oktoobris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles