Ootamatu: Tallinn tõstab järsult ühistranspordipiletite hindu (10)

Tarbija24
Copy
Tallinna bussid Vabaduse väljakul
Tallinna bussid Vabaduse väljakul Foto: Mihkel Maripuu

Kui jätta välja tunnipilet, siis kavatseb Tallinna linnavalitsus tõsta mittetallinlaste piletihindu ühistranspordis lausa poole võrra.

Uue eelnõu kohaselt tõusevad 2020. aastast Tallinna ühistranspordi piletihinnad mittetallinlastele. 65-aastased ja vanemad inimesed saavad Tallinnas ühistranspordiga jätkuvalt tasuta sõita, olenemata nende elukohast Eesti Vabariigi piires. Soodustuse saamiseks tuleb alati kaasas kanda isikut tõendavat dokumenti. Uue arenguna saavad Aegna saarele edaspidi tasuta sõita üksnes Aegnal elavad inimesed.

Tallinna abilinnapea Andrei Novikov tõdes, et viimati muudeti pealinnas ühistranspordi piletihindu 2012. aastal seoses elektroonilise piletisüsteemi rakendamisega. «Vahepealsete aastate vältel on märkimisväärselt kasvanud nii ühistranspordi kasutajate kui ka liiniveomahtude arv. Käesoleva aasta algul hakkas Tallinna Linnatranspordi AS erakorraliselt teenindama 11 olemasolevat bussiliini ning aasta teises pooles avasime uusi bussiliine,» rääkis Novikov.

«Nii oleme parandanud ja täiendanud ühistranspordikasutajate võimalusi ning samas tagame jätkuvalt ka linlastele tasuta ühistranspordi, sh Elroni rongides tasuta sõidu Tallinna piires,» sõnas Novikov ja hindas, et pärast piletihinnatõusu on ühistranspordi hinnad Tallinnas ikkagi odavamad kui nii mõneski teises keskmise suurusega linnas.

Uue tootena on välja arendatud konverentsipilet, mis kehtib juhul, kui ürituse korraldaja on taotlenud osalejatele tasuta sõidu õigust. Osalejatele antakse välja unikaalse koodiga piletid, mis tuleb ühistransporti sisenemisel valideerida.

Lisaks muutuvad validaatori helisignaalid: üks pikk signaal hakkab tähistama edukat sõiduõiguse registreerimist. Kaks lühikest helisignaali tähistavad seda, et sõiduõigust ei ole.

Turistide jaoks mõeldud QR-piletit saab uuest aastast osta piletiautomaatidest, mis on paigaldatud Tallinna lennujaama ja bussijaama. Piletiautomaadid lisanduvad ka Balti jaama ning reisisadama A- ja D-terminali.

Tasuta sõiduõigus Aegna saarele jääb Aegna elanikele, koolieelikutele ning puuetega inimestele. Ühe suuna pilet Aegna saarele hakkab maksma 4 eurot, edasi-tagasi sõidupilet 6 eurot. Ühe suuna sooduspilet õpilastele ja eakatele hakkab maksma 2 eurot ning edasi-tagasisõidupilet 3.80. Uued piletihinnad peab kinnitama Tallinna linnavolikogu.

Uued Tallinna ühistranspordi hinnad mittetallinlastele
Uued Tallinna ühistranspordi hinnad mittetallinlastele Foto: Tallinna kommunikatsiooniosakond
Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles