Hoiatus: kiiret rikastumist lubanud kelmid petsid välja kümneid tuhandeid (2)

Tarbija24
Copy
Foto: SASCHA STEINBACH / EPA / SCANPIX

Põhja prefektuur hoiatab sotsiaalmeedias kelmide eest, kes pakuvad interneti või telefoni teel võimalust investeerida raha ning kiiresti ja riskivabalt suurt kasumit teenida.

Politsei teatel on suure tõenäosusega tegemist pettusega. Kannatada on saanud erinevas vanuses inimesed, kuid enim juhtumeid on vanusegruppides 22–34 ning 55–64.

Möödunud nädalal teatas 35-aastane Lasnamäe elanik, et temaga võeti ühendust telefoni teel ja pakuti võimalust internetis kauplemisplatvormil investeerida. Naine laadis oma arvutisse alla kaugligipääsu programmi AnyDesk ja andis kelmidele juurdepääsu oma arvutile. Ajavahemikul 25. juunist kuni 29. augustini kandis naine kelmidele üle 37 000 euro.

Eile teatati politseile, et telefoni teel võeti ühendust 68-aastase Raasiku valla elanikuga ning pakuti investeerimisvõimalust. Naine laadis oma arvutisse programmi TeamViewer ja andis kelmidele ligipääsu oma arvutile ja pangakontole. Naise nimele ja tema teadmata vormistati laen summas 4000 eurot. Kelmid kandsid naise kontolt kokku 4250 eurot maksekeskkonda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles