Elroni juht selgitab: rongi viis rivist välja lühis

PM Majandus
Copy
Elroni diiselrong.
Elroni diiselrong. Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud nädalal Tallinna–Rakvere liinil sõitnud rongi viis rivist välja kiiruseanduri purunemise tõttu tekkinud lühis, ütles Elroni juht Merike Saks Kuku raadio saates «Majandusruum».

Teatavasti jõudsid reisijad sihtpunkti plaanitust kolm ja pool tundi hiljem ehk näiteks Tallinnast kell 21.35 sõitu alustanud inimesed jõudsid lõpp-peatusesse öösel kell 02.30.

Merike Saks selgitas, et Elronil on päevas umbes 230 väljumist ning taolised intsidendid ei juhtu enamasti riigifirma süül, vaid seetõttu, et keegi on midagi raudteele pannud.

«Viimane kord juhtuski see, et raudteel oli mingisugune ese, mis lõhkus kiiruseanduri, tekkis lühis ja selle peale rong jäigi seisma,» ütles ta.

«Üks variant olnuks bussidega aidata, kuid igale poole bussidega ligi ei pääse. Lisaks ei pruugi neid väga kiiresti saada, me peame need kõigepealt otsima ja tellima. Ja kui me tahame tuua asendusrongi, siis see tuleb kõik kooskõlastada,» rääkis Saks.

Lisaks tuleb tema sõnul aru saada, et ehkki raudtee võib tunduda tühi, pole see päris nii – seal sõidavad kaubarongid, millest tuleb mööda saada.

29. novembri õhtul väljunud rong seiskus teatavasti paarkümmend minutit pärast reisi algust Kulli-Aruküla vahel tehnilise rikke tõttu, mistõttu ei saanud rong sõitu jätkata. Kuna õhtusel ajal polnud bussifirmadel kõigi reisijate jaoks busse pakkuda, otsustati teele saata teine rong.

Elron hüvitas kõigi reisijate rongipiletid ning pakkus nädalase perioodipileti sobival marsruudil.

Asendusrong jõudis Rakverre kell 02.30
Asendusrong jõudis Rakverre kell 02.30 Foto: Lugeja foto
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles