Töötajate jõulusoov: paar päeva lisapuhkust (1)

BNS
Copy
Jõulud
Jõulud Foto: unsplash.com

Iga viies eestimaalane soovib jõulupühade eel tööandjalt, et talle võimaldataks kaks päeva lisapuhkust, selgub värskest CVKeskus.ee uuringust.

Kuigi puhkusepäevad on ühed enim tahetud lisahüved saabuvateks pühadeks, sooviksid töötajad siiski veelgi enam saada järgmiseks aastaks palgatõusu või näha oma pangakontol ühekordset jõulupreemiat.

Kõige enam ootavad töötajad oma tööandjatelt uueks aastaks kuni viieprotsendilist palgatõusu. Nimelt 35 protsenti töötajatest tõid välja, et saabuvate pühade eel sooviks ta tööandjalt lubadust palgatõusuks. Iga neljas töötaja lepiks aga ka ühekordse kuni 100-eurose rahalise preemiaga. Rahaline preemia oli palgatõusust isegi levinum ootus nende vastajate seas, kelle palgatase on madalam.

Uhkest ettevõtte jõulupeost unistab kõigest neli protsenti töötajatest ja veelgi vähem sooviksid töötajad, et tööandja teeks nende eest annetuse või teeks mitterahalise kingituse.

«43 protsenti tööandjatest plaanivad töötajate palgaootustele vastu tulla. Nimelt selgus hiljutisest Palgainfo Agentuuri ja CVKeskus.ee tööandjate küsitlusest, et just 43 protsenti tööandjatest plaanivad lähima kuue kuu jooksul palgatõusu, mis jääb enamasti viie protsendi piiridesse,» kommenteeris uuringut CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

Ta lisas, et igas teises ettevõttes on veel tavaks teha ka jõulupakke töötajate lastele ja 47 protsenti tööandjaid korraldavad ühisüritusi. «31 protsenti tööandjatest maksab ka riiklike pühade puhul preemiat ja umbes viiendik tagab töötajatele lisapuhkuse keskmise palga säilimisega.»

Alla 25-aastased töötajad erinevad teistest vanuserühmadest selle poolest, et nemad eelistaksid pigem raha kohe kätte saada. Nimelt 43 protsenti noorematest kui 25-aastastest töötajatest sooviksid tööandjatelt jõulupühade eel enim 100-eurost preemiat. Viieprotsendilist palgatõusu pidas eelistatuimaks 23 protsenti noortest. Vastuseid mõjutas töötajate praegune palgatase ja seetõttu eelistasidki paljud noored palgatõusu asemel saada kohe lisaraha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles