Taksojuht küsis sadamast bussijaama sõidu eest 25 eurot

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod Viru tänaval.
Taksod Viru tänaval. Foto: Peeter Langovits

Tallinn Takso sildi all sõitva tumerohelise Mitsubishi Galant juht küsis reisisadamas bussijaama sõidu eest 25 eurot, Tallinna munitsipaalpolitsei teatel pole selles midagi imelikku, sest meil on vaba turumajandus ja taksojuht võib küsida palju tahes.


«Tallinn Takso logode ja plafooniga auto juht ütles minu pärimise peale, et sõit bussijaama maksab 25 eurot. Kui seepeale küsisin, kas ta ei saa aru, et ma olen eestlane, mitte turist, käratas ta: «No mine minema siis!»,» kirjutas toimetusele Reimond Toom.

Mees sai lõpuks bussijaama ühe teise taksofirma esindajaga 3 euro ja 90 sendi eest. «Vihale ajab selline asi ja kui riik midagi ette ei võta, siis tuleb muudmoodi need petisfirmad hävitada,» pahandas Toom.

Tallinn Takso sildi all sõidavad Postimehe andmetel füüsilisest isikust ettevõtjad, kes tegutsevad igaüks omaette, mistõttu puudub nende üle ka kontroll. Tallinn Taksol pole kodulehte ega ka ühist telefoninumbrit infopangas. Selle plafooni all sõitvad taksod on inimeste eksitamiseks värvitud sama värvi nagu Tallinki omad.

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti avalike suhete spetsialist nimetas juhtumi äärmiselt kahetsusväärseks. «See on kurb tõsiasi, et Tallinnas taksoteenuse hinnad suuresti erinevad. Paraku on Eestis vabaturumajandus ning seni, kuni seaduseandja ei ole vastavasisulist regulatsiooni vastu võtnud, ei saa keegi ettevõtjale tema hinnakujundust ette kirjutada,» kirjutas Monika Lestberg.

Piirhindu kehtestada võimaldavat uut ühistranspordiseadust ei suutnud eelmine riigikogu koosseis tema sõnul vastu võtta, mis tähendab, et sellega tuleb uuele ringile minna. Tallinna linnavalitsus on teinud koostööd majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga seaduse ettevalmistamisel ning loodetavasti jõuab see peagi ka kehtestamiseni.

Juhul, kui taksol on hinnad väljas ning teenuse eest esitatakse korrektne kviitung, siis ei saa hinna suuruse üle vaielda. Kindlasti võib taksojuht öelda sõidu orienteeruva maksumuse, kuid maksta tuleb ikkagi ainult taksomeetri näidu järgi.

Kui taksojuht ei anna kliendi soovil sõidu eest nõuetekohast prinditud kviitungit, siis on kliendil õigus keelduda teenuse eest maskmast. Kõigist rikkumistest tuleks teavitada Tallinna munitsipaalpolitsei korrapidajat numbril 14 410.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles