Ajakiri Time valis Disco Elysiumi kümnendi parimate arvutimängude hulka

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
„Disco Elysiumi“ kauni visuaali eest vastutas mängu peakunstnik, kes on võtnud endale pseudonüümiks Aleksander Rostov.
„Disco Elysiumi“ kauni visuaali eest vastutas mängu peakunstnik, kes on võtnud endale pseudonüümiks Aleksander Rostov. Foto: Aleksander Rostov

Mainekas USA ajakiri Time on valinud eestlaste loomekollektiivi ZA/UM selleaastase arvutimängu Disco Elysium viimase kümnendi parimate mängude hulka.

Ilma kindla järjestuseta top 10s figureerib värskelt auhinnagalal The Game Awards 4 suurt auhinda võitnud Disco Elysium selliste suurnimede kõrval nagu näiteks Grand Theft Auto 5, The Elder Scrolls: Skyrim ja League of Legends.

Time kirjutas Disco Elysiumi kohta, et nimistu värskeima mänguna on ta perfektseks lõppakordiks dekaadile, mis sünnitas nii palju suurepäraseid mänge. Elysiumi nimetas ajakiri teoseks, mis on läbi immutatud minevikust, kuid suunaga tulevikku. 

«Disco Elysium tundub ja näeb välja nagu mäng aastast 1999. Selles leiduv loojutustamine ja mängumehhaanika on aga igati tulevikulised. See on mäng, mis on puhunud uut elu vanasse rollimängu formaati,» kirjutas Time'i arvustuses Matthew Gault. Kokkuvõtteks lisas ta, et Disco Elysium tõendab, kuidas videomängud omavad erilisi vahendeid unikaalsete lugude jutustamiseks, mida ei paku ei televisioon ega raamatud. 

«See on mäng, mis illustreerib, kuidas videomängud on kunst.»

Ülejäänud top 10ga on võimalik tutvuda SIIN.

Disco Elysiumi arendanud firma omanike ringi kuulub ka Margus Linnamäe suurosalusega UP Invest, mille kontserni kuulub ka Postimees Grupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles