Järjekordne veebipood jätab kliendid raha ja kaubata (12)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Tühjad taskud
Tühjad taskud Foto: Meelis Meilbaum

Tarbijavaidluste komisjon on teinud sellel kuul neli otsust veebipoe Ledkaup kahjuks, sest ettevõte on jätnud kliendid raha ja kaubata. 

Neli tarbijat tellisid Ledkaup.ee leheküljelt kaupa vahemikus 17. juuli kuni 13. september. Kui kaupa ei saabunud esitasid tarbijad veebipoele korduvaid järelpärimisi, kuid oma raha ega ostetud tooteid nad tagasi ei saanud.

Näiteks üks tarbija tellis veebipoest tooteid 59,45 euro eest. Päev peale tellimuse esitamist uuris ta kaupluselt, millal tellimus täidetakse. Nädal peale seda vastas kauplus, et juba järgmisel esmaspäeval, kuid kaupa ei tulnud ning edasistele järelpärimistele pood ei vastanud. 

Kolme tarbijat tabas sama saatus. Nad tellisid kauba summades 98,49 eurot, 35,40 eurot ning 76,80 eurot. Kaupleja ei vastanud aga ei järelpärimistele ega lepingust taganemise avaldustele. 

Ledkaup.ee omanikfirma Led Star OÜ ei vastanud tarbijavaidluste komisjonile ega esitanud omapoolseid argumente ning seega tegi komisjon otsused tarbijate kasuks ja käskis ettevõttel raha tagastada. Nüüdseks on ettevõte kantud ka komisjoni musta nimekirja otsuste mittetäitmise eest.

Krediidiinfost selgub, et Led Star OÜ-l on üleval üks maksehäire, ettevõtte pole viimases kvartalis tasunud makse ega esitanud 2018. aasta majandusaasta aruannet. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles