Kaheksa kohta kodus, kus leidub kõige rohkem pisikuid

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Readers Digest reastas kõige pisikuterohkemad esemed ja kohad kodus.

1. Köögikäsnad

Kõige rohkem pisikuid majapidamises leidub just nõudepesukäsnas. Kui soovid käsna desinfitseerida, siis on selleks erinevaid meetodeid. Võid kasta seda valgendisse või sidrunimahla sisse, hoida veidi mikrolaineahjus või pesta nõudepesumasinas.

2. Köögi kraanikauss

Teisel kohal pisikute hulga arvestuses on majapidamises köögi kraanikauss. See on isegi mustem kui tualett.

3. Lõikelaud

Tavalisel kodusel lõikelaual on 200 korda rohkem baktereid kui WC-potis.

4. Hambahari

Kaitse oma hambaharja. Hoia seda nii, et vesi voolaks harjastest välja ja ära pane märga hambaharja kinnisesse anumasse. Hoolitse ka selle eest, et pereliikmete hambaharjade harjased ei puutuks omavahel kokku. Kui oled pisikute pärast mures, võid hambaharjale valada pisut suuvett.

5. Pesumasin

Pisikud, mis elavad pesu üle, hakkavad märja pesu sees kiiresti levima. Ära jätta märga pesu tundideks pesumasinasse. Soovitatav on taskurätte ja aluspesu eraldi pesta.

Aeg-ajal võiks panna pesumasina käima kõige kuumema režiimiga ja masinasse lisada äädikat, mis eemaldab masinast kopituslõhna ja pisikud.

6. Dušikardinad

Dušikardinad saavad sageli päeva jooksul mitu korda märjaks ja ka püsivad pikalt märjana. See on aga täiuslik pinnas hallitusele.

7. Prügikast

Prügikast saab sageli väga mustaks ja seda peaks aeg-ajalt seestpoolt pesema.

8. Nõudepesumasina ääred

Vaata hoolikalt oma masina ukse ääri, seal võib olla hallitust. Sama kehtib külmkapiukse kummist äärise kohta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles