Ühistud: kortermaja rõdul ei tohi ilutulestikku teha

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pürotehnika haljasalal.
Pürotehnika haljasalal. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Korteriühistute liit hoiatab, et kortermaja rõdul ilutulestikurakettidega katsetamine on ohtlik nii endale kui teistele ja seda ei tohi teha.


«Inimesed peaks aru saama, et kortermaja rõdu pole ilutulestiku tegemise koht, aga ikka esineb juhtumeid, kus inimesed pürotehnikat uude aastasse lennutada üritavad, süüdates elamu rõdu ja vigastades kedagi tõsiselt,» ütles korteriühistute liidu Tallinna- ja Harjumaa büroo juhataja Raimo Jõgeva.

Kortermaja pisikesel rõdul on igasugune pürotehnika kasutamine äärmiselt mõtlematu ja ohtlik tegu, liiati kui seda kiputakse tegema suuremas seltskonnas ja alkoholijoobes.

Samuti tuleks elamute lähedal tulevärki katsetades kontrollida, kas kõik ohutusnõuded on täidetud, sest valesti suunatud rakett võib kortermaja rõdule lennates selle süüdata.

Ettevaatlikult tuleks ümber käia ka lahtise tulega: küünlad, kaminatuli ning teised lahtise tule allikad kodunt lahkudes või magama minnes kustutada ning kontrollida, et pühade ajal täistuuridel töötavad elektriseadmed ei tekitaks vooluvõrgus ülekoormust.

Jõgeva sõnul valmistavad ühistutele peavalu ka lõhutud pudelite killud
kortermajade ümbruses. «Pudelikillud, mida on kortermajade ümbruses
aastavahetusel massiliselt leida, küll õnne ei too, need võivad hoopis
kedagi vigastada,» lausus ta.

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres.
Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve
riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles