Meeldetuletus: pürotehnikat ei saa pakiautomaatidesse saata (2)

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Pürotehnikat pakiautomaatidesse saata ei saa.
Pürotehnikat pakiautomaatidesse saata ei saa. Foto: Pexels / Lykruwe

Aastavahetuse eel ja järel tuleb ette, et nii mõnigi üritab erinevat pürotehnikat pakiautomaatide või siis kullerite kaudu saata, kuid DPD tuletab meelde, et plahvatusohtliku ilutulestiku pakkidena läkitamine on välistatud. 

«Kuna igasuguse ilutulestiku näol on tegemist ohtliku veosega, siis reeglite järgi me seda transportida ei või, aga aastavahetuse eel ja järel on ikka nii mõnigi, kes üritab sellise sisuga pakke teele panna,» lausus DPD Eesti müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd. «Mõnikord on lausa tavalisele ilutulestiku patareile pandud pakisilt peale ja tahetud seda nii teele panna.» 

Kivimurd selgitas, et selliste pakkide tuvastamisel jäävad saadetised vedamata ning kliendil tuleb siis ise neile järgi tulla. «Igat pakkida me muidugi üle kontrollida ei jõua ja ei saagi, kuid selliseid ohtlikke saadetisi siiski leidub ja seda peamiselt just aastavahetuse ja jaanipäeva aegu,» märkis Kivimurd.  

DPD reeglistiku järgi kuuluvad ohtlike kaupade hulka lõhkeained, ilutulestik, kemikaalid, happelised, söövitavad ja ärritavad ained, relvad, tulirelvad, ohtlikud jäätmed, meditsiinijäätmed ning hüpodermilised nõelad ja süstlad.

Pikk nimekiri Omniva poolt keelatud saadetistest on leitav SIIT.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles