Jõulukinki ootab aasta lõpuni veel 400 puudustkannatavat last

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglipuu.
Inglipuu. Foto: Sille Annuk

Kuni 31. detsembrini ootavad heategevusprojekti Inglipuu raames jõulukinki veel 400 puudustkannatavat last, kokku on annetajatelt tänaseks kogutud ligi 900 jõulupakki.


Projektiga Inglipuu on heade inimeste abiga kogutud tänaseks pea 900 jõulupakki puudustkannatavatele lastele, kusjuures kõik soovitud pakid on kogutud Võrus, Kuressaares, Narvas ja Paides.

Kuna siiski on kingitusi veel päris palju puudu näiteks Tartus, Jõgeval, Narva-Jõesuus ja Kohtla-Järvel, siis otsustasid projekti eetvedajad Päästearmeest ja Maximast pikendada kingituste kogumist 31. detsembrini.

Inglipuu on jõulukuusk, millel rippuvatele paberinglitele on kirjutatud abivajavate laste nimed ja kingisoovid. Puud asuvad kõikides Maxima kauplustes üle Eesti, kus poekülastajad saavad võtta kuuselt ingleid ja teha lastele ostetud või isemeisterdatud kingitusi. Heategevusprojekti raames kogutakse üle Eesti kokku ligi 1300 lapsele jõulukingitusi.

Esimesed Inglipuu projekti raames kogutud kingitused anti Põhja-Tallinna puudustkannatavatele peredele üle jõululaupäeva eel Salme kultuurikeskuses. Päästearmee korraldatud jõulupeol osales 65 last.

Laste soovitud ja nendele annetatud kingituste hulgas oli nii nukke, mudelautosid kui suuri kommikotte ja talveriideid. Kõige pisemaid pereliikmeid rõõmustati beebiriiete, mänguasjade, mähkmete ja paljude teiste kingitustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles