Lumetus mõjutab ka ilutulestiku ostmist aasta lõpus

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik
Ilutulestik Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilutulestikumüüjad kinnitavad, et nende kaupa ostetakse emotsiooni ajel ning kui lumi oleks maas, ostetaks seda rohkem.


Ilutulestiku Keskus Arnika OÜ müügikorraldaja Silver Niitots kinnitas, et emotsioon on praegu nõrgem võrreldes sellega, kui lumi maas oleks. Sama ütles ka Ruf Eesti AS direktor Hannes Närep – ilutulestiku ostmine sõltub emotsioonist ning kui lund pole olnud, siis ärgatakse viimasel hetkel.

Mõlemad kinnitasid, et ilutulestikku siiski ostetakse ja terve aasta jooksul tehakse seda kõige rohkem just aasta viimastel päevadel. Samuti ostetakse tavapärasest veidi enam enne jaanipäeva. Närep ütles, et ilutulestiku müük tundub sel aastal olevat võrreldes eelmisega isegi veidi parem: «Põhikäibe teevad aasta kolm viimast päeva.»

Kui palju aga ilutulestikku aastavahetuseks ostetakse, selgub täpsemalt alles jaanuaris.

Ilutulestiku hinnad on väga erinevad. Patareide komplektid, kus on juba kokku pandud mitu erinevat lasku, maksavad alates kolmest eurost kuni 700 euroni. Nii Niitots kui ka Närep kinnitasid, et ostetakse kõikvõimalikke variante.

«Ostetakse igas hinnaklassis, inimestel on rahakotid erinevad,» ütles Närep ning lisas, et kõige paremini lähevad kaubaks soodustooted ning ühe müügihitina tõi ta välja 48-lasulise profikasti, mida müüakse ettevõtte püsimüügikohtades läbi aasta. Selline kast maksab 68 eurot.

Niitots möönis, et inimesed, kes on juba korra suurema kasti ostnud, enam väiksemat ostma ei tule. «Inimesed panevad rahad kokku, kes külade lõikes, kes perekonniti,» ütles ta ning lisas, et kõik sellised kastid on tehtud käsitööna ning pürokunstniku kujundatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles