Galerii ⟩ Naftahinna tõus pole Eesti tanklatesse jõudnud

Tarbija24
Copy

Kuigi Alexela juhatuse liige Alan Vaht ennustas, et USA ja Iraani pingete teravnemisel võivad maailmaturgude hinnatõusud jõuda möödunud nädala kõrgeimale tasemele ehk 1,429 euroni, polnud hinnad Eesti tanklates veel nii kõrgele tõusnud.

Möödunud neljapäeval olid kütusehinnad tanklates 1,429 eurot ning reedel pärast Bagdadi rünnakut 0,4 senti vähem. «Pakun, et nädala alguses tõuseb maksimaalselt sellele tasemele, kus ta eile (neljapäeval – toim) oli ja pärast seda toimub kuni nädala lõpuni langemine,» rääkis Vaht.

Ta ennustas, et kui naftahinnad jäävad ligemale 70 dollari tasemele, realiseerub hinnahüpe tanklates sellel nädalal või järgmise nädala alguses. Vaht tõi näiteks, et Saudi Araabia rünnaku tõttu tõusnud maailmahindade mõju jõudis Eesti turule väga palju väiksemana.

Ennelõunal müüdi Circle K, Neste ja Alexela jaamades nii bensiini kui ka diislit hinnaga 1,353 eurot, Circle K automaatjaamas olid hinnad sendi võrra madalamd. Olerexis müüdi mõlemat kütust 1,392 euroga.

Naftahinnad tõusid esmaspäeva hommikul pärast USA ja Iraani pingete teravnemist enam kui kaks protsenti.

Põhjamere Brenti hind tõusis kauplemispäeva alguses 2,4 protsenti 70,24 dollarini, New Yorgis kerkis West Texas Indermediate 2,2 protsenti 64,42 dollarini.

Viimati ületas naftahind 70 dollari piiri 16. septembril, kui sellele eelnenud nädalavahetusel tabas Saudi Araabia naftafirma Aramco rajatisi kaks droonirünnakut, mille tulemusel vähenes globaalne naftatootmine ligemale viis protsenti. Tol päeval sulgus Brent 69,02 dollari tasemel.

Ennelõunaks on WTI taandunud 64,06 dollari tasemele ja Brent 69,92 dollarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles