TransferWise võimaldab nüüdsest otsekorraldusmakseid

Tarbija24
Copy
Wise'i asutajad Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus.
Wise'i asutajad Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus. Foto: HERMIONE HODGSON

Alates neljapäevast pakub Eesti ettevõtjate asutatud finantstehnoloogiafirma TransferWise võimalust teha rahvusvahelisi otsekorraldusmakseid.

Kliendid, kes kasutavad TransferWise'i piirideta kontot inglise naeltes ja eurodes, saavad nüüdsest seadistada otsekorraldusmakseid ka ilma Ühendkuningriigi või euroala kohaliku pangakontota.

Välismaal elavate ja töötavate inimeste jaoks lisandus seega üks variant, kuidas tegeleda igakuiste maksetega eri riikide ning valuutade vahel.

TransferWise'i tootejuhi Lars Trunini sõnul on otsekorraldusmaksed olnud traditsiooniliselt kohalike kommertspankade teenus, mille puhul võetakse tagasilükatud makse eest teenustasu või – veel halvem – teenusepakkuja teeb tehingu ära ka siis, kui kontol puuduvad vajalikud vahendid, ja hiljem küsib selle eest kõrgeid intressitasusid. «TransferWise'i teenuse kasutaja saab kohe vastava teate, kui kontole tuleks raha lisada – enne me ülekannet ei tee. Otsekorraldusmaksete funktsioon teeb elu mugavamaks kõigile neile, kel on vaja välisriigis näiteks koduga seotud arveid või õppemaksu tasuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles