Soome lennujaamadest lennatakse aina enam, ka Eestisse

Tarbija24
Copy
Finavia lennuk.
Finavia lennuk. Foto: Finavia

Soome lennujaamu läbis 2019. aastal 26 miljonit reisijat ja lennuliikluses oli lennujaamu opereeriva Finavia hinnangul mõõduka kasvutrendiga aasta.

2019. aasta oli Soome lennujaamu opereeriva Finavia jaoks intensiivne aasta, kuigi lennuliikluse kasv oli varasemate aastatega võrreldes mõõdukam. Regulaar- ja tellimuslendudel teenindati kokku 26 miljonit reisijat, mis on 4,2% rohkem kui 2018. aastal.

Helsingi lennujaama kaudu reisis möödunud aastal 21,9 miljonit reisijat (+4,9%). Teiste lennujaamade reisijate arv oli 4,2 miljonit (+0,6%). Helsingi lennujaamas kasvas ümberistumisega reisijate arv, Eestist ja Eestisse reisijate arv kasvas 9,4 protsenti.

Helsingi lennujaamas ühelt rahvusvaheliselt lennult teisele suunduvate reisijate arv kasvas 16,7 protsenti. Enim oli rahvusvahelisi ümberistumisega reisijaid Jaapani, Saksamaa, Hiina ja Rootsi vahelistel lendudel. Rahvusvaheliste ümberistumistega reisijate osakaal Helsingi lennujaama reisijate koguarvust oli möödunud aastal 38,6 protsenti. 

«Helsingi lennujaam on endiselt reisijatele väga atraktiivne. Aasia päritolu ümberistumisega reisijad on Helsingis olulisel kohal tänu meie soodsale geograafilisele asukohale Aasia ja Euroopa vahel. 2020. aasta suvisel hooajal stardib Helsingi lennujaamast iga nädal 53 lendu Hiinasse ja 45 lendu Jaapanisse. Meie konkurentsieelisteks on mugavad reisitingimused ja heal tasemel klienditeenindus. Pakume näiteks Hiinast saabunud reisijatele mitut teenust hiina keeles nii lennujaamas kui ka meie digikeskkonnas,» rääkis Finavia asepresident Petri Vuori. 

Möödunud aastal reisis Helsingi lennujaamast Põhja-Ameerikasse kokku ligikaudu 439 000 reisijat – see on 103 000 reisijat enam kui 2018. aastal (+30,5%). Venemaa liinidel reisis 594 000 reisijat, mis on 15,2% enam kui eelneval aasta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles