Kuhu reisivad eestlased 2020. aastal enim?

Tarbija24
Copy
Hurghada, Egiptus. Pilt on illustratiivne.
Hurghada, Egiptus. Pilt on illustratiivne. Foto: Estravel AS

Tänavu veedab kõige enam Eesti inimesi talvise puhkuse Egiptuses, Kanaari saartel ja Tais. Suvereiside hulgas on populaarseimad sihtkohad Türgi, Kreeka ja Bulgaaria, näitab Baltikumi suurima reisibüroo Estraveli statistika.

Kõige rohkem on tänavu broneeritud reise Eesti nn jahedamale ajale ehk jaanuarist kuni maini. Ka alanud aastal on, nii nagu mitmetel eelnevatelgi, eestlaste hulgas populaarseimad talvesihtkohad Egiptus ja Kanaari saared, kuhu korraldatakse Eestist tellimuslende. Estraveli statistika järgi on keskmise Egiptuse reisipaketi hind suurusjärgus 550 eurot ning Kanaari saarte reisipaketi hind 809 eurot reisija kohta.

Populaarsust koguvad ka kaugemad sihtkohad – Tai, Mehhiko, Vietnam, Dominikaani Vabariik ja Kuuba. Mida kaugem on sihtkoht, seda pikem on reeglina reis. Kui Egiptusesse läheb eestlane üldiselt nädalaks, siis kaugemale sõidetakse kaheks-kolmeks nädalaks.

Estraveli turundusdirektori Airi Ilissoni sõnul näitab Estraveli statistika soojamaareiside müügis võrreldes mulluse aastaga keskmiselt viieprotsendilist tõusutrendi. «Pakettreis on väga mugav viis reisimiseks, neid leiab sisuliselt igale hinnatasemele ja sihtkohtade valik on lai,» rääkis Ilisson.

«Lisaks senistele reisimisvõimalustele sai Estravelist detsembris Soome suurima ja vanima reisikorraldaja Aurinkomatkat Oy ametlik ainuesindaja Eestis,» lisas Ilisson, kes täpsustas, et Aurinkomatkade valikust leiab reisipakette Tenerifele, Lanzarotele, Fuerteventurale kui ka Gran Canariale, lisaks suure valiku erinevaid Tai kuurorte – Hua Hin, Khao Lak, Koh Lanta, Rayong. Finnairi tütarfirma Aurinko lõpetas 18 aastat kestnud iseseisva tegutsemise Eesti turul läinud sügisel, kuna kahjum Eestis aina suurenes.

Üha rohkem tunnevad Estraveli hinnangul eestlased huvi ka kruiisireiside vastu, populaarseimad kruiisisihtkohad on Kariibid, Araabia Ühendemiraadid ja Vahemeri.

2020. a populaarseimad suvesihtkohad Estraveli statistika kohaselt:

1. Türgi

2. Kreeka (Kreeta, Rhodos, Korfu, Kefalloniá, Peloponnesos jt)

3. Bulgaaria

4. Portugal

5. Montenegro

6. Küpros

7. Itaalia

8. Horvaatia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles