Lõpuks ometi: Omniva kuhjunud jõulupakid jõuavad Eestisse

BNS
Copy
Omniva logistikakeskus.
Omniva logistikakeskus. Foto: Eero Vabamägi

Omniva teatel on viimastel päevadel Eestisse jõudnud suur hulk jõuluperioodil ja aasta lõpus rahvusvahelises pakivoos kuhjunud saadetisi, päevas jõuab Eestisse ligikaudu 30 000-40 000 eelkõige Hiina päritolu saadetist. 

Omniva operatsioonide juhi Kristi Undi sõnul on tegemist juba regulaarseks kujuneva nähtusega, mis esines ka möödunud aastal. «Kuna detsember on kõrghooaeg kogu maailma logistikavaldkonna jaoks, siis tekivad suurte mahtude tõttu rahvusvahelises pakivoos pudelikaelad, mis sageli lahenevad alles jaanuaris,» ütles Unt pressiteates.

Juba Eestisse jõudnud saadetised jõuavad saajateni ilma suurema viivituseta. «Kui tavapäraselt kulub Eestisse jõudnud saadetise kohaletoimetamiseks päev või paar, siis äsja saabunud suured kaubavood võivad seda mõne päeva võrra pikeneda,» ütles Unt.

Undi sõnul ei saa välistada, et mõned Eestisse jõudvad saadetised on oma kahekuuse maksimaalse tarnetähtaja juba ületanud ning võib-olla juba kaupmehe poolt saajatele hüvitatud. «Olenemata sellest, kas kaup on saajale juba hüvitatud või ei, toimetame me meieni jõudnud saadetised siiski tellijateni nii kiiresti kui võimalik,» lisas Unt.

«Nende saadetiste osas, mis veel Eestisse jõudnud pole, ei oska me infot jagada. Seetõttu on kliendil kõige targem varuda kannatust ning oma saadetise infot jälgida Omniva kodulehe saadetise otsingus. Kahjuks ei ole ka meie klienditeenindusel alles teel olevate saadetiste kohta täpsemat infot jagada,» märkis ta.

Möödunud aasta pakisaatmise kõrgperiood möödus Omniva jaoks probleemideta. «Pakke oli küll rekordiliselt palju, aga ajakohase planeerimise ning põhjaliku ettevalmistuse tõttu saime jõulumahtudega väga hästi hakkama,» ütles Unt, kelle sõnul jõudsid kõik õigeaegselt ja korrektselt teele pandud pakid ka jõulude eel saajateni.

Kokku toimetas Omniva detsembrikuus klientideni üle 1,5 miljoni paki. Enim pakke toimetati klientideni jõulueelsel nädalal ning pakiautomaatide vahendusel, mida täideti ja tühjendati mitmeid kordi päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles