Riigi Kinnisvara renoveeris heitmekvoodi eest aastaga 107 hoonet

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellu. Illustreeriv foto.
Kellu. Illustreeriv foto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigi Kinnisvara on Kyoto protokolli alusel toimuva CO₂heitmekvoodi müügist saadava raha eest lõppeval aastal renoveerinud energiasäästlikumaks 107  hoonet kogumaksumusega 7,7 miljonit eurot.

Ehitustööd käivad 86 objektil ning 91 hoone soojustamiseks on välja kuulutatud ehitushanked.

 RKASi CO2projektidirektor Andrus Kõre sõnul on tänavu kulunud märkimisväärne osa töömahust projekteerimistele, kuna kvaliteetse ehitustööde hankimiseks on kahtlemata vajalik korralik projektdokumentatsioon. Tuleval aastal kulub aga juba lõviosa ajast ehitamisele, mil valmivad ülejäänud 373 hoonet.

 CO2projekti raames on RKAS tänavu korraldanud üle 1000 hanke, kus on konkureerinud enam kui 300 ettevõtet.

 CO2kvoodimüügi tulu kulub eeskätt hoonete energiasäästlikkuse tõstmisele. Enamiku objektide juures on kavas projekteerida ja ehitada uued ventilatsiooni-, kütte- ja tugevvoolusüsteemid ning soojustada majade seinad, soklid, põrandad, vahelaed ja katused. Kavandatud tööde tulemusena peaks vähenema energiatarbimine ning sellest tulenevalt õhku paisatava CO2hulk.

 Heitmekvoodi müügist saadava raha eest muudetakse 2012. aasta lõpuks energiasäästlikumaks 480 hoonet üle terve Eesti, investeerides neisse kokku üle 146 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles