Vaid ühes Eesti pangas on maksed tasuta (1)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Mündid. Pilt on illustreeriv
Mündid. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Swedbank teatas täna, et tõi turule maksete paketi, millega liitudes ei pea tavaklient enam iga ülekande eest eraldi maksma, vaid saab tasuda iga kuu 1,5 eurot. Eestis on aga ka pank, mis ei küsi maksete eest sentigi.

Swedbankis maksavad pangasisesed maksed tavakliendile 0,16 eurot ning maksed teistesse pankadesse 0,38 eurot. Deebetkaardi kuutasu on tavakliendile 1,28 eurot. Alla 26-aastastele on maksed tasuta. Uue maksete paketi hind on 1,5 eurot kuus ja see sisaldab nii kuutasu kui ka internetipangast või mobiilist tehtud makseid. 

«Maksete pakett on kasulik kõikidele eraklientidele, kes teevad aktiivselt makseid. Kui teha kuus viis makset ja kolm nendest teistesse pankadesse, siis võidab uue paketiga liituja aastas üle 20 euro,» lisas Tarmo Ulla, kes kinnitas, et maksete paketiga saavad liituda kõik üle 26-aastased eraisikutest kliendid.

LHV-s on nii pangasisesed kui ka pankadevahelised maksed tasuta. Deebetkaardi kuutasu on 1 euro ning alla 26-aastasted ja üle 65-aastasted kuutasu maksma ei pea.

Coop pangas on Euroopasisesed maksed 0,20 senti ja kaarditasu kuus 1,50 eurot. Küll aga on võimalik Coop pangas liituda pakettidega Rahn ja Rändrahn, mispuhul on pangasisesed ja pankadevahelised maksed tasuta ja puudub deebetkaardi hooldustasu.

Luminoris on pangasisesed maksed tavaklientidele tasuta ning Eesti-sisesed ja Euroopa majanduspiirkonna maksed teistesse pankadesse 38 eurosenti. Deebetkaardi kuutasu on alla 20-aastasele ja üle 60-aastasele tasuta ning teistele 1,5 eurot.

SEB-s on alates tänasest kehtima hakanud hinnakirja kohaselt deebetkaardi hooldustasu 1 euro kuus. Pangasisesed maksed on tavakliendile 16 eurosenti ning maksed teistesse pankadesse 38 eurosenti. Kuid SEB-s sõltuvad pangateenuste hinnad valitud paketist. Näiteks saab valida 1,95-eurose või 2.95-eurose paketi, mis sisaldavad juba makseid ja deebetkaardi kuutasusid ja noorte paketi kuutasu on näiteks 0,32 senti kuus, millega kaasneb kõikide vajalike teenuste kasutus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles