Inimesed tõid endale riigimetsast rekordarvu jõulukuuski

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupuu riigimetsast.
Jõulupuu riigimetsast. Foto: Andres Haabu

Möödunud pühade ajal jõudis riigimetsast Eestimaa kodudesse üle 7000 jõulupuu, mida on kolmandiku võrra rohkem kui varasematel aastatel.


Heategevuslikus korras kinkis RMK lastekodudele ja vähekindlustatud peredele üle 150 jõulukuuse.

RMK metsakasvatuse peaspetsialisti Toomas Väädi sõnul on hüppeliselt kasvanud just mobiilimakse abil kuuse ostmine riigimetsast – kui mullu tasuti mobiilselt 2400 kuuse eest, siis tänavu tehti seda juba enam kui neljal tuhandel korral.

«Väga populaarseks osutusid RMK jõulukuuse veebileht ja seal spetsiaalselt väljapakutud 135 kuusekohta, mis lihtsustasid jõulukuuse leidmist riigimetsas sel aastal veelgi,» selgitas Väät.

RMK loodushoiuosakonna juhataja Marge Rammo sõnul osales seitsmes kohas üle Eesti korraldatud juhendatud kuuseretkedel üle 500 inimese. «Hea meel on sellest, et viimastel aastatel on metsast ise jõulukuuse koju toomine selgelt hoogustunud,» ütles ta

«Inimeste side traditsioonide ja loodusega on muutumas tugevamaks ning meie ülesanne RMK-s on sellele igakülgselt kaasa aidata,» lisas Rammo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles