Fotod Tankimispüstoli paaki unustanud ja ära sõitnud klient põhjustas Sikupilli tanklas ohtliku olukorra

Copy

Päästjad said pühapäeva hilisõhtul väljakutse Tallinnas Lasnamäe Alexela tanklasse, kus oli hakanud lekkima tankuri voolik. Selgus, et klient oli unustanud tankimispüstoli paaki ja tanklast ära sõitnud.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja ütles Postimehele, et kell 23.05 teatati ohtlikust olukorrast Tartu maanteel Sikupillis asuvas Alexela tanklas. Seal tuvastati leke surugaasi andva tankuri vooliku ventiilis.

Päästjad selgitasid välja, et oht ei ole suur, kutsusid kohale Alexela spetsialisti ning lahkusid.

Kohal käinud Postimehe fotograafi sõnul oli tankla lintidega piiratud ning tunda oli gaasilõhna.

AS Alexela juhatuse liikme Aivar Räime sõnul tuleb ette olukordi, kui klient otsustab sündmuskohalt lahkuda õnnetusest teavitamata. Nii paraku pühapäeva õhtul juhtus. Sündmuse põhjustaja lahkus, kuid õnneks andis järgmine klient päästeametile juhtunust teada.

«Tankimispüstoli paaki unustamise juhtumeid tuleb igas kuus ette ja selles sündmuses ei ole midagi erakordset. Siinkohal paneme aga südamele, et tanklas juhtunud õnnetusjuhtumist teatamata jätmisel võtad paraku järgmiste tankijate ohutuse,» ütles Räim.

Bensiini- ja gaasitankurite püstolid on Alexelas varustatud kaitseklappidega, mis hoiavad ära suuremad õnnetused ja keskkonnakahju. Gaas on ohutuse pärast rikastatud lõhnaainetega, et selle õhku paiskumisel oleks gaasilõhna kohe tunda. 

Ettevõtte teatel tasub tankimispüstoliga ärasõidust alati teada anda ja kuna tegemist on liiklusvahendiga seotud õnnetusjuhtumiga, korvab kahju liikluskindlustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles