Riigifirma Eesti Energia lõi Volti (2)

BNS
Copy
Enefit Volt.
Enefit Volt. Foto: Enefit

Eesti Energia ja Elektrilevi poolt ühiselt uuendatud elektriautode kiirlaadimisvõrk kannab senise ELMO asemel nüüd nime Enefit VOLT ning alustab tööd nädala pärast.

Täielik üleminek uuele teenusele toimub veebruari jooksul ning veebruarikuu lõpuni. Enefit VOLT avab 11. veebruaril Tallinnas ja Tartus neljas asukohas kuus uut 50-kilovatist kiirlaadijat ja kolm poolkiiret 22-kilovatist laadijat. Uusi laadijaid lisandub Eesti Energia sõnul lähiajal veelgi. Kõik uued laadijad sobivad nii Euroopa kui ka Aasia päritolu elektriautodele, teatas Eesti Energia. 

Lisaks ELMO võrgustikust tuttavatele asukohtadele on Eesti Energia alustanud koostööd Tallinnas Ülemiste keskusega, Arsenali keskusega ja Tallinna Tööstuspargid ASiga ning Kvartali keskusega Tartus. 

Kõik laadimisega seotud toimingud saab teha mobiilirakenduses, kus näeb ka laadijate saadavust. Laadimise eest tasumine tuleb siduda maksekaardiga ning kõik laadijad on kuvatud kaardirakenduses Google Maps ning on peagi leitavad ka Waze’is. Peatselt tekib rakendusse ka laadija broneerimise võimalus.

Praegu on Enefit VOLTi võrgus 167 laadijat, millele lisandub lähiaastal uusi. Kõikides uutes laadijates on võimalik laadida nii Euroopa kui ka Aasia päritolu elektriautosid. Kõik Enefit VOLTi laadijad pakuvad alates veebruarist 100 protsenti taastuvenergiat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles